Foto: DELFI
Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīca darbinieku trūkuma dēļ pārplāno daļu operāciju, taču situācija tiek kontrolēta, pauda slimnīcas pārstāve Lāsma Sīle.

Viņa norādīja, ka dažas no operācijām var tikt pārplānotas dienas citā laikā, kā arī gaidāmās operācijas var tikt pārceltas par mēnesi.

Arī Veselības ministrijas (VM) Komunikācijas nodaļas vadītājs Oskars Šneiders portālam "Delfi" apstiprināja, ka situācija Stradiņa slimnīcā tiek kontrolēta un nav ārkārtēja. "Līdzīgi kā citās ārstniecības iestādēs arī Stradiņa slimnīcā cilvēkresursu jautājums ir sarežģīts," viņš skaidroja, uzsverot, ka iestādē darbs tiek pārplānots, lai iespējami optimāli izmantotu darbaspēku. Tāpat Šneiders uzsvēra, ka VM prioritāte ir risināt mediķu atalgojuma jautājumu, uzsverot, ka, lai arī šogad pārskatīti dažādu speciālistu atalgojumu tarifi, vēl jāpanāk būtiskas izmaiņas, un šis jautājums ir VM prioritāte.

Vienlaikus slimnīcas galvenais ārsts Arnolds Atis Veinbergs norādīja, ka Stradiņa slimnīca tāpat kā daudzas veselības aprūpes iestādes valstī sastopas ar cilvēkresursu, īpaši medicīnas māsu, nodrošinājuma nepietiekamību, taču slimnīca risina situāciju, optimizējot esošo cilvēkresursu noslodzi, tostarp turpinot jau gada sākumā uzsākto darbu pie operāciju zāļu plānošanas uzlabošanas. "Darba gaitā plānoto operāciju skaits var tikt un arī tiek mainīts atkarībā no cilvēkresursu pieejamības un neatliekamo operāciju skaita," skaidro Veinbergs.

Tāpat Veinbergs atzīmēja, ka Stradiņa slimnīcā ir seši operāciju bloki ar vairākām operāciju zālēm katrā, un visi operāciju bloki strādā un tiek veiktas gan plānveida, gan neatliekamas operācijas.

Slimnīca uzsver, ka neatliekamā ķirurģiskā palīdzība tiek un arī tiks nodrošināta pilnā apjomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!