Foto: Shutterstock
Darbu pametis Valsts ieņēmuma dienesta (VID) Finanšu policijas pārvaldes nodaļas vadītājs Dainis Peļniks, kurš bija iekļauts 29 iespējami negodprātīgo amatpersonu sarakstā, kas iesniegts Finanšu ministrijai, liecina LTV raidījuma "Panorāma" rīcībā esošā informācija.

Portāls "Delfi", atsaucoties uz raidījumu "de facto", vēstīja, ka 2014. gadā Peļnika izsniegto aizdevumu kopsumma ir 80 tūkstoši eiro.

Tāpat nekustamo īpašumu burbuļa laikā Peļniks veicis iespaidīgus darījumus un nopelnījis 235 tūkstošus eiro.

Daļu naudas Peļniks ieguldīja dažādos fondos, bet lielāko daļu ilgstoši glabāja skaidrā naudā. Līdz beidzot 2011. gadā 80 tūkstošus eiro kādam aizdevis.

Ziņots, ka viens no iespējami negodprātīgo darbinieku sarakstā iekļautajiem 29 VID darbiniekiem pats iesniedzis atlūgumu.

Tāpat ziņots, ka finanšu ministrei Danai Reizniecei-Ozolai (ZZS) iesniegtajā iespējami negodprātīgo VID darbinieku sarakstā ir iekļauti 29 VID darbinieki, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēdē apstiprināja VID ģenerāldirektore.

VID Sabiedrisko attiecību daļā norādīja, ka informācijai, kas saistīta ar, iespējams, negodprātīgo darbinieku vērtēšanu, ir ierobežota pieeja (noteikts slepenības statuss), līdz ar to VID sīkāk nekomentēs šo sarakstu.

Finanšu ministre uzdevusi Pētersonei līdz 1. maijam nodrošināt, lai tie darbinieki, pār kuriem kritusi nopietna aizdomu ēna, vairs nestrādātu esošajās VID struktūrās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!