Foto: LETA

Iespēju strādāt valsts pārvaldē un par to ik mēnesi saņemt 1000 eiro lielu atalgojumu ir izcīnījuši seši jaunieši, kas līdz šim dzīvojuši Lielbritānijā un Nīderlandē, informēja Valsts kancelejas Komunikācijas departamentā.

Valsts kancelejas izsludinātajā reemigrācijas programmā "Darbs valsts pārvaldē" pieteikušies kopumā 143 ārvalstīs studējuši jaunieši. Viņiem bija jāiztur pārbaudījumi - uzdevumi un jāierodas uz divām darba intervijām. Rezultātā atlasīti seši jaunieši no Nīderlandes un Lielbritānijas.

Jaunieši ārpus Latvijas ir absolvējuši augsti atzītas augstskolas, kā arī pieredzi guvuši starptautiskos uzņēmumos. Latvijā viņiem piedāvātas darba iespējas Lauku atbalsta dienestā, Valsts tiesu medicīnas ekspertīzes centrā, Konkurences padomē, Fiskālās disciplīnas padomē, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā un Valsts administrācijas skolā, kur sākuši strādāt no 1.jūnija.

Turpmāk reizi mēnesī programmas dalībnieki tiksies Valsts kancelejā, lai stāstītu par savu pieredzi, strādājot valsts pārvaldē. Tāpat jaunieši regulāri par savu pieredzēto informēs sociālajos tīklos, blogos vai ar video palīdzību. Bet līdz šī gada beigām programmas dalībniekiem būs jāizstrādā un jāprezentē ieteikumi valsts pārvaldes darbības uzlabošanai.

Ja sadarbība ar jauniešiem būs veiksmīga, viņi saņems piedāvājumu slēgt pastāvīgu darba līgumu ar konkrēto valsts iestādi.

Jau ziņots, ka februārī Valsts kanceleja aicināja iesūtīt pieteikumus jauniešu reemigrācijas programmai, kas paredz iespēju praktizēties valsts pārvaldē desmit jauniešiem, kuri dzīvo un izglītību ieguvuši ārpus Latvijas. Jauniešiem piedāvātais atalgojums ir 1000 eiro mēnesī pēc nodokļu nomaksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!