Foto: DELFI Aculiecinieks
Uzņēmuma "Ingrado" darbinieks Rīgas pils zālājā izpļāvis ugunskrustu, lai zālājs labāk atkoptos, portālam "Delfi" skaidroja uzņēmuma valdē.

Par Rīgas pils zālāja pļaušanu atbildīgajā uzņēmumā skaidroja, ka fotogrāfijā no pils dārza redzams ugunskrusts, un pēc plašās rezonanses medijos un sociālajos tīklos "Ingrado" veicis pārrunas ar darbinieku, kurš pļāva zālienu.

Darbinieks paskaidrojis, ka, pļaujot zālienu, pamanījis, ka vietām zāle ir trausla un izdegusi, tāpēc, lai veicinātu zāliena atkopšanos, kā "latviešu tradīciju zinātājs un piekritējs, viņš nolēmis zāliena pļaušanas procesā izmantot ugunskrusta jeb pērkona krusta zīmi".

"Šī tradicionālā latviešu zīme simbolizē un piesaista laimi un enerģiju. Darbinieks darbu veicis pēc labākās sirdsapziņas, tādēļ pļaušanas procesā uz dažām sekundēm izveidojis šo zīmi, domājot pozitīvas domas šajā enerģētiski spēcīgajā pirms Saulgriežu un Jāņu laikā," klāstīja kompānijā.

"Ingrado" uzsver, ka ir 100% Latvijas uzņēmums un šāds darbinieka skaidrojums uzņēmuma vadībai ir pieņemams un saprotams.

"SIA "Ingrado" uzskata, ka latviskā dzīvesziņa un latviešu tautas simbolu izmantošana nekādā gadījumā nevar tikt nosodīta," apliecināja uzņēmuma valdē, piebilstot, ka šajā situācijā darbinieks nav pārkāpis nedz darba līguma, nedz darba kārtības noteikumus, kas dotu pamatu viņu kādā veidā sodīt.

"Uzņēmums respektē ikviena tiesības uz domas, apziņas un vārda brīvību," uzsvēra "Ingrado".

Tāpat kompānija norāda, ka līdz šim brīdim veiksmīgi sadarbojusies ar valsts AS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ), un no VNĪ pretenziju par veikto pakalpojumu kvalitāti vai termiņiem nav bijis, tādēļ "Ingrado" aicina VNĪ radušos situāciju vērtēt objektīvi un cer turpināt sadarbību.

Jau vēstīts, ka sociālajos tīklos izplatīta fotogrāfija, kurā redzams, ka prezidenta pils dārzā dārznieks, pļaujot zāli, izveidojis visai interesantu kompozīciju.

VNĪ saistībā ar zālājā izveidoto ornamentu pieprasījusi paskaidrojumus no atbildīgā uzņēmuma "Ingrado".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!