Foto: LETA

Traģiskie notikumi Ēģiptē apliecina nepieciešamību aktivizēt cīņu pret terorismu, šodien tikšanās laikā Saeimā ar Ēģiptes vēstnieku Vīlu Adelu Abdellazimu Nasru sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze (ZZS).

Daudze izteica visdziļāko līdzjūtību Ēģiptei saistībā ar pagājušajā piektdienā notikušajiem terora aktiem Sīnāja pussalā.

Latvija nosoda terorismu jebkurā tā izpausmes formā, norādīja Saeimas priekšsēdētājas biedrs. Traģiskie uzbrukumi, kuros cieš civiliedzīvotāji, apliecina nepieciešamību visai starptautiskajai sabiedrībai aktivizēt cīņu pret terorismu, sarunā ar vēstnieku, kurš bija ieradies Saeimā atvadu vizītē, uzsvēra Daudze.

Saeimas priekšsēdētājas biedrs izteica pateicību par vēstnieka ieguldījumu Latvijas un Ēģiptes divpusējo attiecību stiprināšanā. "Esmu gandarīts, ka starp mūsu valstīm sekmīgi attīstās sadarbība visdažādākajās jomās," apliecināja Daudze. Pagājušajā mēnesī izveidotā deputātu grupa Ēģiptes parlamentā sadarbībai ar Latviju liecina par Ēģiptes interesi veidot ciešākus kontaktus abu valstu likumdevēju starpā, vienisprātis bija abas amatpersonas.

Pārrunājot divpusējās ekonomiskās attiecības, puses pauda gandarījumu par pozitīvo tirdzniecības dinamiku. Ēģipte pašlaik ir lielākais Latvijas tirdzniecības partneris Āfrikā. "Augstu vērtējam Latvijas mašīnbūves produkcijas kvalitāti un saskatām labu potenciālu sadarbībai šajā nozarē," norādīja Nasrs.

Ēģiptes vēstnieks atzinīgi vērtēja sadarbību tūrisma jomā, akcentējot, ka arvien vairāk tūristu no Latvijas par savu atvaļinājuma galamērķi izvēlas Ēģipti. Viņš Saeimas priekšsēdētājas biedram apliecināja, ka ir atrisināts jautājums par ierobežojumiem iebraukt Ēģiptē ar Latvijas nepilsoņu pasēm. Šo pasu turētāji var noformēt vīzas, ierodoties Ēģiptē.

Daudze un vēstnieks atzinīgi vērtēja pieaugošo Ēģiptes studentu skaitu Latvijā, izceļot kvalitatīvo studiju piedāvājumu, it sevišķi inženierzinātņu un medicīnas jomā. Puses bija vienisprātis, ka izglītības sfērā aizvien ir plašs sadarbības potenciāls.

Nasrs Ēģiptes ārlietu dienestam pievienojās 1983. gadā, un kopš 2014. gada ir Ēģiptes vēstnieks Latvijā ar rezidenci Stokholmā, Zviedrijā.

Jau ziņots, ka piektdien, 24. novembrī, sarīkotajā uzbrukumā mošejai Ziemeļsīnāja provinces Ravdas pilsētā tika nogalināti 305 cilvēki. Teroristi ar mošeju bija novietojuši spridzekļus un tos detonēja brīdī, kad ļaudis nāca ārā pēc tradicionālajām piektdienas lūgšanām. Pēc tam teroristi atklāja šaujamieroču uguni uz sprādzienos izdzīvojušajiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!