Foto: LETA

Sestdien Rīgā, Viestura prospektā 37 daudzstāvu nama dzīvoklī atrastie aptuveni 100 ieroči un munīcijas vienības ir "mantojums" no Otrā Pasaules kara, apliecināja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes kriminālpolicijas priekšnieks Jānis Bārzdainis.

Visticamāk, atrastie ieroči iegūti, "izrokot tos mežā". Tas nav likumīgi, tāpēc ierosināts kriminālprocess. Tajā, veicot ekspertīzes, tiks pārbaudīt, cik bīstami bijuši atradumi, kā arī kāda bijusi dzīvokļa saimnieka loma, kas tieši tos ieguvis, glabājis un kas zinājis par to glabāšanu. Kā liecina policijas rīcībā esošā informācija, dzīvokļa saimnieks miris dabīgā nāvē.

Pēc Bārzdaiņa teiktā, policijas darbiniekiem bijušas aizdomas, ka atsevišķas munīcijas vienības varētu būt sprādzienbīstamas, tāpēc evakuēti mājas iedzīvotāji.

Kā ziņots, sestdien Rīgā, Viestura prospektā 37 daudzstāvu nama dzīvoklī kopumā atrasti aptuveni 100 ieroči un munīcijas vienības. Kā informēja Valsts policijas pārstāve Ilze Jurēvica, dzīvoklī dzīvojis kāds ieroču restaurators, kurš nomiris. Ieročus dzīvoklī pamanījusi kāda radiniece, kura bija ieradusies mirušā ieroču restauratora dzīvoklī.

Dzīvoklī atrasto ieroču izvešanu nodrošināja Nacionālo bruņoto spēku vienība. Piesardzības dēļ tika veikta ēkas iedzīvotāju evakuācija. Pēcpusdienā iedzīvotājiem ļauts atgriezties savās dzīvesvietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!