Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Trešdienas rītā uz autoceļiem daudzviet veidojas apledojums, kas apgrūtina braukšanu, un atsevišķos rajonos Kurzemē izveidojusies bieza migla, brīdina "Latvijas Valsts ceļi" pārstāvji. Slidenie ceļa posmi tiekot kaisīti ar pretslīdes materiāliem – uzturēšanas darbos iesaistītas 86 "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Patlaban braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir apgrūtināti uz Rīgas apvedceļa (A5) no Salaspils līdz Babītei, uz Daugavpils šosejas (A6) posmā no Varakļāniem līdz Terehovai, no Grebņevas līdz Špoģiem un uz Rēzeknes apvedceļa, uz Bauskas šosejas (A7) posmā no Rīgas līdz Iecavai, uz Jelgavas šosejas (A8) posmā no Rīgas līdz Jelgavai, uz Liepājas šosejas (A9) posmos no Rīgas līdz Kalnciemam, no Anneniekiem līdz Skrundai un no Liepājas līdz Rucavai un uz Ventspils šosejas (A 10) posmā no Rīgas līdz Kūdrai.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Balvu, Bauskas, Dobeles, Gulbenes, Kuldīgas, Liepājas, Limbažu, Rēzeknes, Saldus un Tukuma apkārtnē.

Starpsezonā "Latvijas Valsts ceļi" aicina autovadītājus būt īpaši uzmanīgiem uz ceļa, izvēlēties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērot piesardzīgu distanci. Mainīgos laika apstākļos uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu – bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem. Tāpēc visām šīm kustībām nevajadzētu būt straujām.

Īpaši strauji apledojums var veidoties uz autoceļiem kas iet cauri mežiem vai gar ūdenstilpnēm, kā arī uz tiltiem un pārvadiem.

Autobraucēji aicina informēt par visiem sarežģījumiem, kas rodas valsts autoceļu tīklā – apledojums, kritušie zari un koki, sniega sanesumi, notriektie dzīvnieki un citi, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555, gan "Latvijas Valsts ceļi" mājaslapā "lvceli.lv" un aplikācijā "Waze".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!