Foto: LETA

Valsts autoceļu tīklā turpinās aktīva remontdarbu sezona, tāpēc autovadītājiem jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem. Dažviet remontposma izbraukšana var prasīt pat stundu, portālu "Delfi" informēja "Latvijas Valsts ceļi".

Turpinās asfalta ieklāšanas darbi Tallinas šosejas (A1) sākumā. Asfaltēšanas darbus plānots uzsākt pēc plulksten 9:00, satiksmi organizējot ar satiksmes regulētājiem. Ja laikapstākļi būs labvēlīgi, asfaltēšanas darbi šajā nedēļā tiks pabeigti un reversa satiksmes organizācija ar regulētājiem vairs netiks pielietota.

Lai izvairītos no iespējamiem sastrēgumiem un apbrauktu šo ceļa posmu, iesakām izmantot autoceļu Rīga–Carnikava–Ādaži (P1).

Remontdarbi uz Tallinas šosejas (A1) turpinās arī ceļa posmā no Svētciema līdz Salacgrīvai, kā arī no Salacgrīvas līdz Igaunijas robežai, kur šonedēļ plānoti 8 luksoforu posmi un paredzamais šī posma šķērsošanas laiks ir 30 līdz 40 minūtes, informēja "Latvijas Valsts ceļi".

Tāpat ievērojami satiksmes ierobežojumi ieviesti uz Liepājas šosejas (A9) un kopumā, no Rīgas līdz Liepājai, darbi notiek vairāk nekā 70 kilometru garumā.

Posmā no Lielupes tilta līdz krustojumam ar Jelgavas–Tukuma ceļu (A9 24. līdz 38. kilometrs) autovadītājiem jārēķinās ar astoņiem luksoforu posmiem un papildu pusstundu ceļā.
Savukārt posmā no Apšupes dzelzceļa pārvada līdz Anneniekiem (A9 39. līdz 60. kilometrs) šobrīd uzstādīti pieci luksofori un autovadītājiem jārēķinās ar papildu 45 minūtēm. Remontdarbi šajā ceļa posmā notiek arī naktīs.

No Kaķeniekiem, aptuveni 10 kilometru garumā virzienā uz Blīdeni (A9 64. līdz 75. kilometrs) notiek seguma periodiskās uzturēšanas darbi, un šajā posmā satiksme tiek organizēta ar ceļa zīmēm.

Braucot no Durbes līdz Grobiņai (A9 163. līdz 186. kilometrs), vadītājiem jārēķinās, ka satiksme divos posmos tiek organizēta ar luksoforiem.
Savukārt posmā no Grobiņas līdz Liepājai (A9 188,9. līdz 191,7. kilometrs) notiek ceļa seguma nomaiņa, un nedēļas gaitā iespējams tiks izveidoti pat trīs luksoforu posmi.

Tāpat "Latvijas Valsts ceļi" informē, ka būvdarbi norit arī uz autoceļa Liepāja–Lietuvas robeža (A11) 24 kilometru garā posmā no Nīcas līdz Rucavai. Arī šeit autovadītājiem jārēķinās ar 11 līdz 12 luksoforu posmiem, kā arī papildus aptuveni 1 stundu un 10 minūtēm ceļā. Šo ceļa posmu iespējams apbraukt pa autoceļu Rucava–Bārta–Dubeņi–Grobiņa (P113).

Turpinās arī lidostas "Rīga" pievedceļa (P133) asfalta seguma atjaunošanas darbi. Remontposmā ir noteikti ātruma ierobežojumi un braucamā josla sašaurināta līdz 3,25 metru platumam. Satiksme tiek organizēta ar ceļa zīmēm.

Šobrīd noris arī Rīgas HES Rīgas apvedceļa posmā Salaspils–Babīte remontdarbi un autoceļu Rīga–Ērgļi (P4) un Ulbroka–Ogre (P5) intensīvi noslogotā krustojuma rekonstrukcija pirms Ulbrokas.

Vidzemes šosejas (A2) posmā, kas iet cauri Siguldai, 1,5 kilometru garumā, arī šonedēļ plānoti asfaltēšanas darbi, tādēļ periodiski plānots slēgt vienu kustības joslu, satiksmi organizējot ar regulētājiem, skaidro "Latvijas Valsts ceļos".

Uz šīs šosejas turpinās būvdarbi arī desmit kilometrus garā posmā no pagrieziena uz Langstiņiem līdz Garkalnei, kur satiksme notiek abos virzienos bez luksoforiem, kā arī seguma atjaunošanas darbi posmā no Līgatnes līdz Drabešiem.

Vidzemē uz autoceļa Cēsis–Vecpiebalga–Madona (P30), turpinoties remontdarbiem, satiksme tiek organizēta ar septiņiem luksoforu posmiem. Lai šķērsotu būvdarbu zonu, ceļā jāpavada aptuveni stunda. Arī Uz Bauskas šosejas (A7) turpinās remontdarbi posmā no tilta pār Ķekaviņu līdz Iecavai.

Būvdarbi turpinās arī Latgalē−Rēzeknes, Krāslavas un Daugavpils apkārtnē: Rēzeknes apkārtnē no pilsētas robežas līdz apvedceļa aplim jārēķinās ar papildu desmit minūtēm, no Viļāniem līdz Rēzeknei remonta posmu var šķērsot 20 minūtēs, Ludzas virzienā posmā no Griškāniem līdz dzelzceļa pārbrauktuvei jārēķinās ar papildu 25 minūtēm, savukārt remontdarbu posmu uz Daugavpils šosejas (A6) virzienā no Daugavpils līdz Krāslavai var šķērsot aptuveni 35 minūšu laikā.

Savukārt uz autoceļa Rēzekne–Daugavpils (A13) darbi noris posmā no Špoģiem līdz Daugavpilij, tur satiksme tiek regulēta ar vienpadsmit luksoforiem un ceļā jāpavada aptuveni par stundu vairāk. Uz šī paša ceļa Lietuvas pierobežā notiek Lauceses tilta rekonstrukcija, kur satiksme tiek regulēta ar luksoforu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!