Foto: F64

Valsts autoceļu tīklā turpinās remontdarbi un autobraucējiem jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem, kas ieviesti būvdarbu laikā. Pierīgā lielākie satiksmes ierobežojumi ir Mārupē, informē "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Mārupē autobraucējiem jārēķinās ar papildu braukšanas laiku, jo notiek Daugavas ielas (autoceļš P132) pārbūve. Tur ieviesti ātruma ierobežojumi un divos posmos satiksme tiek regulēta ar luksoforiem.

Braucot no Rīgas uz Rēzekni vai otrādi, jārēķinās, ka uz autoceļa Jēkabpils–Rēzekne (A12) posmā no Varakļāniem līdz Viļāniem ir remonts un pieci pagaidu luksoforu posmi.

Savukārt, braucot no Rīgas uz Daugavpili un otrādi, jārēķinās, ka ceļa remontdarbi notiek vairākos posmos uz Daugavpils šosejas (A6) un uz tilta pie Daugavpils: posmā no Klidziņas līdz Zemkopības institūtam Skrīveros ir viens ar luksoforu regulēts posms, remonts notiek arī uz tilta pār Aivieksti, un satiksme virzienā uz Daugavpili notiek pār tiltu, bet no Daugavpils puses tiek novirzīta pa apbraucamo ceļu caur Glāzniekiem.

Vieni no plašākajiem remontdarbiem ir uz autoceļa Augšlīgatne–Skrīveri (P32) pa ceļam no Madlienas līdz Skrīveriem (no 47,20. kilometra līdz 71,27. kilometram), kur ir trīspadsmit luksoforu posmu un to izbraukšana prasa vairāk nekā stundu.

Vidzemē noris remonts Ainažu šosejas (A1) posmā no Duntes līdz Svētciemam (no 48,10. kilometra līdz 81,28. kilometram). Tur veic seguma atjaunošanu un vienā posmā satiksme tiek organizēta ar luksoforiem.

Savukārt uz autoceļa Cēsis–Vecpiebalga–Madona (P30) posmā no Cēsīm līdz Ģūģeriem (no 2,14. kilometra līdz 8,02. kilometram) divos posmos satiksmi organizē ar luksoforiem. Posma izbraukšanai jārēķinās ar 20 minūtēm, norāda LVC.

Uz autoceļa Pļaviņas–Madona–Gulbene (P37) posmā no pagrieziena uz Kaipiem līdz Gulbenei (no 71,5. kilometra līdz 90,40. kilometram) ir seši luksoforu posmi, kurus var izbraukt 50 minūtēs.

Latgalē uz autoceļa Krāslava–Preiļi–Madona (P62) posmā no Bašķiem līdz Preiļiem (no 44,15. kilometra līdz 57,54. kilometram) ir astoņi luksoforu posmi. Posmu var izbraukt nepilnā stundā. Tiem, kuri dodas no Rīgas uz Aglonu un uz Rīgu no Aglonas, LVC iesaka izmantot Daugavpils šoseju (A6), autoceļu Višķi–Nīcgale (P64) un Rēzeknes–Daugavpils ceļu (A13).

Savukārt ceļa Krāslava–Preiļi–Madona (P62) posmā no Steķiem līdz Atašienei (88. kilometra līdz 99,53. kilometram) ir septiņi luksoforu posmi, un arī šo posmu var izbraukt nepilnā stundā.

Turpretim ceļa Kārsava–Ludza–Ezernieki (P49) posmā no Pušmucovas līdz Ludzai (no 16,79. kilometra līdz 25,29. kilometram) satiksme piecos posmos tiek organizēta ar luksoforiem, tos var izbraukt pusstundā.

Kurzemē pēc tehnoloģiskā pārtraukuma atsākti darbi uz Liepājas šosejas (A9) abpus Saldus pilsētai. Katrā no remontdarbiem ir divi ar luksoforiem regulējami posmi, kas prasīs papildu 10 minūtes ceļā.
Autoceļa Ventspils–Grobiņa (P111) posmā no Labraga līdz Mežainei (no 43,2. kilometra līdz 63. kilometram) aktīvo būvdarbu laikā četros posmos satiksmi regulē ar luksoforiem, kurus vakaros ņem nost.

Turpretim ceļa Ezere–Embūte–Grobiņa (P106) posmā no Ezeres līdz Liepiņām (no 0,06. kilometra līdz 14. kilometram) trijos posmos satiksme tiek regulēta ar luksoforiem. Posmu var izbraukt pusstundā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!