Foto: DELFI
Svētdienas rītā sniegs un apledojums apgrūtina braukšanu uz autoceļiem vietām visā valsts teritorijā, portālu “Delfi” informēja VAS “Latvijas Valsts ceļi”.

Sākot no pulksten 2:00 ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 94 VAS “Latvijas autoceļu uzturētājs” ziemas dienesta tehnikas vienības. Ceļa uzturētāji tīra un slidenajos ceļa kaisa brauktuves, lai likvidētu apledojumu.

Uzņēmums informē, ka patlaban braukšana uz valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtinta Ainažu virzienā no Berģiem līdz Bīriņu pagriezienam, kā arī Siguldas virzienā, posmā no Rīgas līdz Vangažiem un no Virešiem līdz Veclaicenei.

Tāpat ar apledojumu autovadītāji saskarsies Rīgas apkārtnē, ceļa posmā no Baltezera līdz Saulkalnei, kā arī Daugavpils virzienā no Rīgas līdz Ogrei, no Aizkraukles līdz Daugavpilij un no Grebņevas līdz Medumiem.

Apledojums veidojas uz valsts galvenajiem autoceļiem Bauskas virzienā no Iecavas līdz Grenctālei un Liepājas virzienā, posmā no Saldus līdz Grobiņai, un Ludzas virzienā no Jēkabpils līdz Terehovai. Apledojuši arī Daugavpils un Rēzeknes apvedceļi.

Savukārt uz reģionālajiem autoceļiem apledojums konstatēts Bauskas, Rīgas, Aizkraukles, Dobeles, Liepājas, Balvu, Jēkabpils, Krāslavas, Ludzas, Preiļu, Rēzeknes un Daugavpils apkaimēs.

Meteoroloģiskā prognoze liecina, ka dienā daudzviet gaidāms lietus un slapjš sniegs. Piekrastes rajonos dienvidu, dienvidrietumu vējš pastiprināsies brāzmās līdz 15-19 metriem sekundē, informē uzņēmumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!