Foto: DELFI
Pārbaudes laikā konstatēts, ka sestdien Daugavgrīvā uz sēkļa uzskrējušā tankkuģa kapteinis bijis smagā alkohola reibumā, jo viņa izelpā konstatētas 2,34 promiles alkohola, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Izsaukumu Ūdens policijas darbinieki saņēma sestdienas naktī pēc plkst. 2 un , ierodoties notikuma vietā, uzreiz pārbaudīja tankkuģa kapteini.

Izrādījās, ka 1962.gadā dzimušais kapteinis ir pamatīgā alkohola reibumā – viņa izelpā konstatētas 2,34 promiles alkohola. Notikuma vietā policisti noformēja ūdens satiksmes negadījuma protokolu. Šobrīd visi materiāli nosūtīti Krasta apsardzei turpmākai izmeklēšani.

Šogad šis jau ir otrais gadījums, kad Ūdens policijas darbinieki reibumā pieķer ūdens komerctransporta kapteini – jūlijā kāda atpūtas kuģīša kapteiņa izelpā tika konstatēta 2,71 promile alkohola.

"Delfi" jau ziņoja, ka kuģa ceļa kartē redzams, ka pēc pēdējā līkuma kuģis nav ticis iztaisnots un tas taisnā līnijā iebraucis krastā. No ekoloģiskās katastrofas izdevies izvairīties tikai par mata tiesu.

Kuģis bija uzkrauts pilns, tā tilpnēs atradās 15 000 tonnu degvielas. Kuģa priekšgals esot bijis vien dažus metrus no krasta, un kuģis bijis pamatīgi sasvēries. Krasta apsardzes dienestā atzīst, ka tikai par mata tiesu izdevies izvairīties no katastrofas - ja kuģa korpuss būtu pārsists un degviela izplūstu, sekas būtu graujošas.

33 gadus vecais tankkuģis "Flagman 1" bija ceļā no Rīgas ostas uz Ventspils ostu. Uz sēkļa tas uzskrēja neilgi pēc pusnakts, un līdz izbraukšanai jūrā bija atlikuši vien daži desmiti metru.
Jau dienas gaismā izvērtējot situāciju, sarīkota kuģa glābšanas operācija un tā noritējusi veiksmīgi. Degviela no tankkuģa tika pārsūknēta uz citu kuģi, tāpēc tā iegrime mazinājās un to bija iespējams ar velkoni no sēkļa novilkt.

Naftas noplūde nav notikusi, kā arī nav cietis neviens no apkalpes locekļiem. Kuģis pārbaudīs un aizvilkts atpakaļ uz ostu, kur notiks rūpīgāka tā pārbaude.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!