Otrā lielākajā valsts pilsētā Daugavpilī iepriekšējā mēra Alekseja Vidavska vietā stājies odiozais uzņēmējs Rihards Eigims, savukārt Ventspilī viss pa vecam – tur turpinās valdīt Aivars Lembergs.
Jaunās Daugavpils domes deputāti par pašvaldības priekšsēdētāju ievēlēja partijas "Latgales Gaisma" (LG) priekšsēdētāju Rihardu Eigimu, BNS informēja LG preses sekretāre Marina Gorkina. Par Eigimu nobalsoja desmit no 15 deputātiem, bet par otru šī amata kandidātu līdzšinējo pilsētas mēru Alekseju Vidavski balsoja pieci.

Eigims, kurš pazīstams kā kompānijas “Stalkers” īpašnieks, plašāk pazīstams kļuva ar mēģinājumu glābt Daugavpils lielāko uzņēmumu – sintētiskās šķiedras rūpnīcu “Dauteks”, pēc tam, kad izjuka singapūriešu investoru “Tolaram” plāni šajā rūpnīcā. Lai gan Eigimam neklājās labāk un rūpnīcas lielākais kreditors “Unibanka” to pārdeva franču kompānijai “Rhodes”, Eigima aktivitātes noderēja priekšvēlēšanu kampaņā.

Azartiskajam sporta autobraucējam Eigamam savulaik tika pārmests, ka sacensībās viņš piedalās ar automašīnu, kuras numurs ir 666, kas tiek uzskatīts par sātana skaitli. Respektēdams Latgales katolisko elektorātu, Eigims numuru nomainīja, taisnojoties, ka nav pirms tam zinājis par numura simbolisko nozīmi.

Savukārt, Ventspils jaunā dome par pilsētas mēru pirmdien atkārtoti ievēlēja Aivaru Lembergu. Aizklātā balsojumā par Lembergu balsis atdeva visi 11 deputāti, ieskaitot vienīgo sociāldemokrātu pārstāvi domē.

Lembergs pilsētas domi vada jau kopš 1988.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!