Foto: LETA
Lai veicinātu videi draudzīga sabiedriskā transporta izmantošanu un pasažieru skaita pieaugumu videi draudzīgā sabiedriskā transportā, Daugavpilij no Kohēzijas fonda būs pieejami 12 195 733 eiro, kas ir paredzēti tramvaju infrastruktūras attīstīšanai.

Kā informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā, izmantojot šos līdzekļus, AS "Daugavpils satiksme" varēs turpināt atjaunot ritošā sastāva parku, rekonstruēt esošās un izbūvēt jaunu tramvaju līniju.

Projektā ir plānots rekonstruēt tramvaju līnijas posmos Vienības iela-Stacijas iela un Parādes iela-Cietokšņa iela (kopējais garums - 3,15 kilometri), izbūvēt jaunu sliežu ceļa posma 18.novembra iela-Veselības iela-Stropu ciemats (2,4 km), izbūvēt 2.maršruta tramvaju pagriezienu Ventspils ielas un 18.novembra ielas krustojumā, pielāgot atsevišķus kontakttīkla posmus pantogrāfa izmantošanai, kā arī iegādāties jaunus tramvaju vagonus.

Patlaban AS "Daugavpils satiksme" ir saņēmusi uzaicinājumu iesniegt projekta pieteikumu. Tehniskā dokumentācija būvdarbu veikšanai ir izstrādāta, ir sāktas arī iepirkumu procedūras būvdarbu veikšanai un saņemti pretendentu piedāvājumi tramvaju iegādes konkursā.

Jau vēstīts, ka pērn rudenī Daugavpilī noslēdzās Eiropas Savienības fondu atbalstītā 14,4 miljonus eiro vērtā pilsētas tramvaju infrastruktūras modernizācijas projekta īstenošana. Projekta gaitā rekonstruēti 6,2 kilometri tramvaju līniju, trīs pārveidošanas apakšstacijas un iegādāti 12 jauni tramvaju vagoni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!