Foto: LETA

Pirmdien, 4. septembrī, Daugavpils pilsētas domes ārkārtas sēdē ar pašvaldības deputātu vairākuma atbalstu nolemts likvidēt priekšsēdētāja biroju.

Ar priekšsēdētāja biroja darbiniekiem panākta vienošanās par darba attiecību izbeigšanu. Informācija pašvaldības mājaslapā liecina, ka priekšsēdētāja birojā strādā pieci cilvēki.

Vaicāts, kādēļ nolēmis atbalstīt biroja likvidēšanu, lai gan iepriekš balsoja par tā izveidi, jaunievēlētais Daugavpils mērs Rihards Eigims ("Mūsu partija") skaidroja, ka viņam šādu biroju nevajag un arī līdzekļu tā uzturēšanai pašvaldībai neesot.

Dome arī atbalstījusi grozījumus pašvaldības nolikumā, paredzot pastāvīgo komiteju locekļu skaita izmaiņas. Finanšu komitejā 11 deputātu vietā būs desmit, Izglītības un kultūras jautājumu komitejā sešu deputātu vietā būs septiņi, bet Īpašumu komitejā sešu deputātu vietā būs pieci deputāti.

Kā ziņots, sestdien, 2. septembrī, Daugavpilī notika varas maiņa – no amata tika gāzts "Saskaņas" pārstāvis Andrejs Elksniņš, bet viņa vietā ievēlēts Eigims, kurš bija viens Elksniņa gāšanas iniciatoriem un kurš pirms vairākiem gadiem jau vadīja Latvijas otru lielāko pilsētu.

Šodien tika sasaukta kārtējā Daugavpils pilsētas domes ārkārtas sēde, lai ievēlētu Eigima vietniekus. Par priekšsēdētāja pirmo vietnieku tika ievēlēts Igors Prelatovs ("Mūsu partija"), bet par otro vietnieku Aivars Zdanovskis ("Mūsu partija").

Neviens no šiem trim no "Mūsu partijas" ievēlētajiem deputātiem nav šīs partijas biedrs, tostarp pats Eigims joprojām darbojas Latvijas Zemnieku savienībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!