Foto: F64
Daži no pašreizējiem "Vienotības'' deputātiem, kas nav ievēlēti jaunajā parlamentā, plāno meklēt jaunu darbu, bet citi vēl cer iekļūt Saeimā, ja valdības sastāvā tiks iekļauti viņu kolēģi.

Deputāte Lolita Čigāne norādīja, ka viņai esot ļoti labs rezultāts - septītā vieta Rīgas vēlēšanu apgabalā, bet no "Vienotības" šajā apgabalā ievēlēti seši deputāti. Tādējādi, kādiem "Vienotības" deputātiem iegūstot ministru amatus, viņa varētu iegūt parlamentā "mīksto" mandātu.

"Virs manis ir spēcīgi cilvēki, kas var būt valdības sastāvā. Ja tā tomēr nebūs, varu turpināt iepriekšējo darbību un ir arī dažas citas ieceres," atzina Čigāne.

Arī deputāts Ingmārs Čaklais uzsvēra, ka viņam ir labas izredzes iekļūt Saeimā un viņš esot pārliecināts, ka tā arī būšot un viņš noteikti strādāšot parlamentā.

Savukārt deputāte Ingrīda Circene skaidroja, ka viņa pēc izglītības esot mediķe un neizslēdzot darbošanos šajā sfērā. Circene vēlētos darboties kādā Eiropas Savienības (ES) institūcijā un viņai esot idejas par ES sadarbību ar trešajām pasaules valstīm.

Deputāts Arvils Ašeradens plānojot atgriezties uzņēmējdarbībā, bet neesot arī izslēgta politiskās darbības turpināšana - tas esot atkarīgs no valdības veidošanas procesa. Runājot par uzņēmējdarbību, Ašeradens atzina, ka vēlētos atgriezties mediju biznesā, turklāt tagad "visādas avīzes tiek pārdotas".

Deputāte Liene Liepiņa atzina, ka plāno meklēt darbu sociālajā jomā saistībā ar ārpusģimenes aprūpi.

Savukārt Saeimā neievēlētā Silva Bendrāte pikti norādīja, ka viņai esot dažādas ieceres, par kurām nestāstīšot un pauda aizvainojumu, ka plašsaziņas līdzekļi neesot pietiekami atspoguļojoši Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja lēmumu, ka viņas līgumā ar Ventspils mēru Aivaru Lembergu nav saskatāmi nekādi likuma pārkāpumi.

Saeimas vēlēšanās nekandidējušais Imants Viesturs Lieģis pastāstīja, ka pēc deputāta pilnvaru izbeigšanās plānojot atgriezties diplomātiskajā dienestā, kur darbojies 17 gadus. Šis divarpus gadus ilgais pārtraukums viņam bijusi laba iespēja bagātināt pieredzi, darbojoties gan deputāta, gan aizsardzības ministra amatā.

10.Saeimā tika ievēlēti 33 "Vienotības" deputāti, bet jaunajā parlamentā ievēlēti tikai 20.

"Vienotības" jaunajā Saeimas frakcijā no 20 ievēlētajiem deputātiem visvairāk jeb septiņi varētu būt partijas "Jaunais laiks" (JL) biedri, liecina aģentūras LETA aprēķini, iepazīstoties ar Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) publicētajiem provizoriskajiem rezultātiem.

No "Vienotības" jaunajā parlamentā varētu būt ievēlēti pa sešiem biedriem no partijām "Pilsoniskā savienība" (PS) un "Sabiedrība citai politikai" (SCP), kā arī nevienai no trim "Vienotības" partijām nepiederošais Jānis Lāčplēsis.

Spriežot pēc provizoriskajiem rezultātiem, JL Saeimā pārstāvēs Andris Buiķis, Inguna Rībena, Valdis Dombrovskis, Ainars Latkovskis, Solvita Āboltiņa, Dzintars Zaķis un Jānis Reirs.

PS varētu pārstāvēt Andris Vilks, Ojārs Ēriks Kalniņš, Ilze Viņķele, Ilma Čepāne, Ina Druviete un Janīna Kursīte-Pakule, bet SCP - Andrejs Judins, Artis Pabriks, Dzintars Ābiķis, Edvards Smiltēns, Aleksejs Loskutovs un Atis Lejiņš.

Pērn, kad Saeimas vēlēšanās "Vienotība" ieguva 33 mandātus, gandrīz puse - 16 - no tiem tika PS biedriem. JL pārstāvjiem bija 11 mandāti, bet SCP - seši.

Jaunā parlamenta sastāvā nav iekļuvuši 10.Saeimā ievēlētie "Vienotības" politiķi Ģirts Valdis Kristovskis, Sarmīte Ēlerte, Aigars Štokenbergs, Arvils Ašeradens, Lolita Čigāne, Rasma Kārkliņa, Ints Dālderis, Silva Bendrāte, Ingmārs Čaklais un Ingrīda Circene. 10.Saeimā no "Vienotības" saraksta ievēlētie Klāvs Olšteins un Guntars Galvanovskis pārgāja uz Zatlera reformu partiju (ZRP), bet Dzintra Hirša, Imants Viesturs Lieģis, Kārlis Šadurskis un Artis Kampars vēlēšanās nestartēja.

11.Saeimas vēlēšanu galīgos rezultātus un 11.Saeimā ievēlētos deputātus CVK paziņos pēc visu 1027 vēlēšanu iecirkņu balsu skaitīšanas protokolu pārbaudes trīs nedēļu laikā pēc vēlēšanām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!