Foto: Publicitātes foto

SIA "Digitālās ekonomikas attīstības centrs" (DEAC) valdes priekšsēdētājs Andris Gailītis sociālajā tīklā "Twitter" veltījis ironisku ierakstu cilvēktiesību aktīvistei un psiholoģe Jolantai Cihanovičai, kura ar dzīvesbiedri nesakārtotās valsts likumdošanas dēļ pametīs Latviju, novēroja portāls "Delfi".

"Paķer vel kādu tādu līdz, būs vieglāk palicējiem," komentējot Cihanovičas izvēli, raksta Gailītis.

Uzņēmēja ieraksts paguvis jau izraisīt nelielu diskusiju sociālajā tīklā, tostarp kāds no lietotājiem pavēstījis, ka jau pirmdien ar kolēģiem izrunās iespēju atteikties no DEAC sniegtajiem pakalpojumiem. "Mūsu uzņēmums ir par dzimuma līdztiesību," raksta "Twitter" lietotājs, kurš paudis sašutumu par Gailīša nostāju.

Lai gan ieraksts publicēts pirms pulksten 11:00, jau neilgi pirms pulksten 15:00 Gailītis savu ierakstu sociālajā tīklā "Twitter" izdzēsa.

Kā norāda Gailītis, viņš tvītu izdzēsa, jo tas tika saistīts ar uzņēmuma darbību, "lai gan sakara ar to tam nav nekāda".



Psiholoģe Cihanoviča savā profilā sociālajā tīklā "Facebook" raksta: "Man ir ļoti jauka ģimene, bet manai partnerei ir tāds pats dzimums kā man. Viņa ir citas valsts pilsone, un Latvijā viņai ir nepieciešama uzturēšanas atļauja. Mēs nevaram to iegūt uz tā pamata, uz kāda mums tā ir nepieciešama - tāpēc ka mēs dzīvojam kopā."

"Piecus gadus esam noformējušās uzturēšanas atļauju viņai kā studentei, jo tas bija visvienkāršākais veids. Tas nozīmē, ka katru gadu jāsavāc daudz visādu dokumentu, jāparāda kontā nauda visam gadam, jāmaksā par studijām, kuras reāli nav vajadzīgas," raksta Cihanoviča.

"Ja neesam vajadzīgas Latvijai, tad neesam. Esmu nogurusi cīnīties. Gribu vienkārši dzīvot laimīgi. Tāpēc pārdodam dzīvokli un aizbraucam dzīvot laimīgi un maksāt nodokļus tajā valstī, kura ar mums rēķinās un mūs atzīst. Līdz decembrim pabeigšu visu vēl nepabeigto un tad braucam prom."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!