Foto: DELFI
Portāls "Delfi" kā viens no valsts populārākajiem un ietekmīgākajiem medijiem uzskata par godu un pienākumu iesaistīties "Norvik Bankas" Vikipēdijas maratonā, izsludinot šajā maratonā "Delfi mediju nedēļas", kuru ietvaros būs uzdevums uzlabot kvalitāti latviešu valodas Vikipēdijas saturā par medijiem.

Atgādinām, ka Vikipēdijas maratona lielākais mērķis ir līdz Latvijas simtgadei sasniegt 100 000 ierakstu Vikipēdijā latviešu valodā, kā arī apdzīt lietuviešus un igauņus, kuriem attiecīgi pašlaik ir 171 000 un 132 000 ierakstu. Tomēr no visiem jaunajiem šķirkļiem kā primārā vēlama satura kvalitāte.

Kā zināms, mediji ir komunikācijas telpa, kurā ik dienas satiekas sabiedrības vairākums, lai uzzinātu jaunumus, izklaidētos, izglītotos un paši līdzdarbotos dažādu publiski svarīgu ideju radīšanā, uzklausīšanā un apspriešanā.

Tāpēc nobriedušā un pašapzinīgā sabiedrībā, kāda Latvijā neapšaubāmi eam, vai vismaz vēlamies būt, ikvienam tās pārstāvim vajadzētu "pie rokas" skaidri strukturētu un izsmeļošu informācijas avotu par to, kas bija un ir Latvijas mediji.

Interesanti, ka, līdzīgi kā daudzās disciplīnās, arī mediju pētniecībā studenti un zinātnieki jau veikuši vairākkārtējus pētījumus, lai fiksētu, kādi mediji darbojas un aprakstītu tos. Tomēr līdz Vikipēdijai šie apkopotie fakti nonākuši nepilnīgi, vai nu slinkuma vai nepilnīgas motivācijas dēļ.

"Mediju nedēļu" ietvaros no 11. maija līdz 24. maijam "Delfi" aicina visus komunikācijas zinātnes studentus vai bijušos studentus vai vienkārši mediju darbības apzināšanas entuziastus gan sakārtot un papildināt esošos Vikipēdijas šķirkļus par Latvijas medijiem, gan radīt jaunus.

Akcijas noslēgumā "Delfi" redakcija izvērtēs padarīto un piešķirs vērtīgas speciālbalvas labāko mediju šķirkļu autoriem - pēc cītīgās Vikipēdijas satura papildināšanas iespēja godam baudīt atpūtu kādā no Baltijas labākajiem SPA. Vienlaikus, arī mediju nedēļu dalībnieku labākie raksti kvalificēsies galvenajām balvām Vikipēdijas maratona kopējos ietvaros.

Vikipēdija nav domāta pašslavināšanai vai nomelnošanai, un par labākajiem tiks atzīti tiešām bezkaislīgi objektīvi, faktiem bagāti, mediju apraksti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!