Foto: LETA

Biedrība "Sabiedrība par atklātību – "Delna"" vērsusies Ventspils tiesā ar prasības pieteikumu pret atstādināto Ventspils mēru Aivaru Lembergu, liecina biedrības paziņojums mājaslapā.

Biedrība prasa Lembergam atsaukt nepatiesas un godu un cieņu aizskarošas ziņas, kā arī prasa atvainoties gan par ziņām, gan par nepamatotu un aizskarošu viedokli.

Pērnā gada 2. novembra preses konferencē "Valstī līdz idiotismam ir novesta personāla atlases politika", kuras video ieraksts pieejams Ventspils pilsētas domes "Youtube" kanālā, Lembergs vairākkārt pieminējis biedrību "Delna". Piemēram, sakot, ka ""Delna" pārstāv trīs biedrus" un "["Delna"] ir ārzemju specdienestu finansēta organizācija".

Savukārt 2016. gada 30. novembra preses konferencē "Vai "Delna" ir politiska organizācija? Juridiski nav, faktiski ir!", kuras video ieraksts arī pieejams Ventspils pilsētas domes "Youtube" kanālā, Lembergs pauda apgalvojumu, ka "["Delnas"] padome atrodas politisku amatpersonu rokās."

Biedrības ieskatā Lemberga izteikumi ir nepatiesi, nepamatoti un negatīvi ietekmē organizācijas reputāciju.

"Delna" jau pērnā gada 14. decembrī nosūtīja Ventspils pilsētas domei un Lembergam pretenziju ar lūgumu šīs ziņas atsaukt un atvainoties biedrībai.

Lūgums netika respektēts, tāpēc "Delna" vērsusies tiesā, informē organizācijā.

Tiesas sēde notiks Ventspils tiesā 23. novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!