Foto: LETA

Sabiedrība par atklātību "Delna" ar atklātu vēstuli vērsusies pie ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS), prasot paskaidrot trīs ministru no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) rindām slepeno tikšanos ar Krievijas vicepremjeru Arkādiju Dvorkoviču, portālu "Delfi" informē biedrība.

Jau ziņots, ka augusta sākumā finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs un satiksmes ministrs Uldis Augulis ticies ar Dvorkoviču zivju pārstrādes rūpnīcā "Kaija", neinformējot par to nedz plašāku uzņēmumu loku, nedz sabiedrību un Ārlietu ministriju.

"Delna" prasa Kučinsksim skaidrot ministru rīcības motīvus un iemeslus, kāpēc par to iepriekš nav tikusi informēta Ārlietu ministrija.

Saistībā ar tikšanos biedrība vēlas sagaidīt ministru prezidenta atbildi uz jautājumu, kāpēc ministru tikšanās ar augstu Krievijas amatpersonu notikusi slepenībā, norādot, ka slepenas sarunas sabiedrībā veicina neuzticību politiskajiem procesiem un valdībai.
"Delna" uzsver, ka šāda rīcība radot aizdomas, ka tiek lobētas nevis valstiskas un plaša uzņēmēju loka, bet atsevišķu uzņēmēju intereses.

Tāpat biedrība interesējas, kādus jautājumus ministri tikšanās laikā pārrunājuši ar Krievijas pārstāvi un kādas vienošanās tika vai netika panāktas. Vēl "Delna" vēlas dzirdēt skaidrojumu par to, kā Kučinskis plāno atgūt Latvijas sabiedrības un Eiropas Savienības (ES) atbildīgo institūciju uzticību pēc tam, kad ar "viņa saskaņojumu apieta ne tikai nacionālā līmeņa, bet arī ES kopējā politika".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!