Veselības ministrs Guntis Belēvičs piektdien premjeram Mārim Kučinskim (ZZS) iesniedzis demisijas rakstu.

Premjers Māris Kučinskis (ZZS) ministra demisiju ir pieņēmis, portālam "Delfi" apliecināja Kučinska preses sekretārs Andrejs Vaivars.

Premjers sacījis, ka Belēvičs ir melojis viņam saistībā ar atklāto informāciju par rindas apiešanu Onkoloģijas slimnīcā, ziņo aģentūra LETA. "Pamatojums no manas puses ir tāds, ka viņš meloja, ko vakar vakarā man arī atzina. Es domāju, ka ļoti labs risinājums bija mana vēršanās Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB), jo šodien, jebkurā gadījumā, ja nebūtu pats šo soli spēris, šie fakti acīmredzot būtu uzzināti," sacīja Kučinskis.

Viņš pārmeta Belēvičam melošanu. "Ja esi ierauts kaut kur iekšā, jebkurā gadījumā, tas ir viens stāsts. Bet esi vīrietis un pasaki, ka esi to darījis!" Premjers norādīja, ka čeku iespējamā viltošana gan vēl ir jāpārbauda, jo varētu būt, ka Belēviča uzrādītie čeki par maksājumiem privātklīnikai bija "kādi citi čeki".

Jau vēstīts, ka "Latvijas Avīze" trešdien vēstīja, ka Belēvičs, kurš apņēmies ieguldīt pūles, lai mazinātu garās rindas uz valsts nodrošinātajiem veselības aprūpes pakalpojumiem, šā gada maijā Latvijas Onkoloģijas centrā, iespējams, apgājis rindu, lai viņam tiktu veikta maznozīmīga ķirurģiska operācija.

Savukārt Belēvičs minēto apgalvojumu sākotnēji dēvēja par apmelojumu un sola cīnīties par taisnību pēc konsultēšanās ar advokātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!