Foto: LETA

Reformu partijai (RP) ne īsākā, ne tālākā pārskatāmā nākotnē nevar būt nekā kopīga ar "Saskaņas centru", jo abu partiju ideoloģijas atšķiras, pirmdien intervijā Latvijas Radio sacīja Reformu partijas jaunievēlētais priekšsēdētājs Edmunds Demiters.

Viņš intervijā radio uzsvēra, ka SC ir kreisā partija ar nacionālo iezīmi, bet RP ir centriski labēja, "un mums pat ideoloģiski nav nekā kopīga". Sadarbība ar SC "būtu kā Krilova fabulā". "Pārskatāmā nākotnē mums nevar būt nekas kopīgs," atzina Demiters.

Neveiksmīgs mēģinājumu uzsākt sadarbību ar SC, iesaistot šo spēku koalīcijā pēc 11.Saeimas vēlēšanām, pēc Demitera domām bija viens no iemesliem partijas reitinga krišanai. Pēdējā gada laikā partiju atvalsta vidēji 2% - 3% vēlētāju un "neveiksmes cēloņi ir visiem acīmredzami" – pirmo reizi reitings krīta pēc smagām un Reformu partijai neveiksmīgām koalīcijas veidošanas sarunām, atzina Demiters.

Toreiz partijas reitings nokrita drastiski, var piekrist, ka rodas bažas par spēku, kas sākumā apgalvo, ka redz valdību ar "Saskaņas centru", un pēc dažām dienām maina domas un veido koalīciju ar citiem, sacīja RP vadītājs. Arī sešu deputātu aiziešana ietekmēja reitingu , un visa polemika pirms pašvaldību vēlēšanām Rīgā par sadarbību ar SC nebija veiksmīga.

Viņš atzina, ka tik ātri tapušajā partijā ātri sākās nesaskaņas, bet partijas saliedēšanas process nav beidzies arī tagad un šobrīd cilvēki partijā pēc divu gadu pieredzes ir mainījušies, un "tā ir cita partija nekā pirms diviem gadiem".

Jau ziņots, ka Sestdien kongresā par Reformu partijas (RP) valdes priekšsēdētāju jeb partijas vadītāju ievēlēts partijas Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Edmunds Demiters.

Par savu galveno uzdevumu partijas vadītāja amatā viņš nosauca Reformu partijas saliedētības stiprināšanu, izveidojot skaidru, saprotamu un strukturētu organizāciju, saliedētu un vienotu komandu, kura spēj panākt savus mērķus. Tikpat svarīgs uzdevums būs gan mūsu frakcijai, gan ministriem, gan pārējiem biedriem, kopīgi iestāties par valsts budžeta prioritātēm, kuras ir vērstas uz nākotni un attīstību, nevis tūlītēju labumu pārdalīšanu un kleptokrātiju.

Kā trešo sava darba prioritāti Demiters nosauca partijas sagatavošanu startam nākamajās Saeimas vēlēšanās. Ceļā uz tām, iespējams, arī sadarbojoties ar citiem politiskajiem spēkiem, saglabājot Reformu partijas vērtības un galveno uzstādījumu – visa pamatā ir cilvēks, un tikai pēc tam nāk valsts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!