Foto: LETA

Saeimas deputātes un Eiropas Parlamenta deputāta amata kandidātes Ivetas Grigules (ZZS) oficiālā dzīvesvieta ir Ogres novadā, tomēr gan viņa pati, gan viņas lauku māju iemītnieki atzinuši, ka īstenībā politiķe dzīvo pusstundas braucienā no Saeimas – Mārupē, svētdien vēsta "TV3" raidījums "Nekā Personīga".

Raidījums atzīmē, ka Eiroparlamenta vēlēšanu kampaņa ir aizņēmusi ne tikai iedzīvotāju pastkastītes, radio ētera laiku un plakātus visā Latvijā, bet arī visu deputātes Grigules laiku, kura deputātei ir pietrūcis, lai piedalītos Saeimas komisiju sēdēs un plenārsēdēs jau kopš aprīļa vidus. Tomēr par aprīli Grigule ir saņēmusi kārtējo kompensāciju par transporta izdevumiem 520 eiro. Tādu deputātiem, kas deklarējušies laukos, maksā par nokļūšanu uz darbu.

Pusotru mēnesi pirms EP vēlēšanām Saeimas deputāte Grigule uz Saeimu vairs nav nākusi. Pēdējo reizi parlamenta sēdē piedalījusies 10.aprīlī. Kopš 6.maija iesniegusi slimības lapu. Tomēr atalgojumu par darbu saņēmusi un aprīlī viņas alga bijusi 1615 eiro, 522 eiro saņēmusi transporta izdevumu kompensācijā. Tāda deputātam pienākas, ja viņš dzīvo ārpus Rīgas.

Raidījums norāda: amatpersonas deklarācijā liecina, ka Grigulei ir četri namīpašumi Mārupē, Krapē, Skrīveros un Siguldā. Par savu oficiālo dzīvesvietu viņa izvēlējusies Krapes pagasta Spārniņus.

Līdz 2012.gada pavasarim Grigule bija deklarējusies Mārupē un kompensācijās par transporta izdevumiem saņēma aptuveni 70 latus. No 2012.gada pavasara viņa ir deklarējusies Krapes pagasta Spārniņos. Tas ļauj kompensācijās par transporta izdevumiem saņemt aptuveni 350 latus, no šobrīd aptuveni 500 eiro katru mēnesi.

Saeimā neviens nekontrolē, vai deputāts patiešām dzīvo attālajā deklarētajā dzīvesvietā un vai čekus nav savācis no draugiem vai arī nobraucis ceļojumos pa Latviju.

Saeimas Preses dienesta vadītājs Juris Vīgulis raidījumam atzīst, ka Saeima kompensē deputātiem radušos transporta izdevumus, un tas ir atkarīgs no tā, cik tālu no Rīgas dzīvo deputāts. Jo tālāka ir šī deklarētā dzīvesvieta, jo lielāka ir šī kompensācijas summa. Lai iegūtu šo kompensāciju, deputātam ir jānorāda sava deklarētā dzīvesvieta, gan jāiesniedz dokumenti, kas faktiski pierāda šos te radušos izdevumus. Tie būtu degvielas čeki vai transporta biļetes.

 Raidījums norāda, ka Grigule centusies apstrīdēt oficiālos deputātu dalības reģistrācijas datus, tomēr beigās atzinusi - pirms sasirgšanas bijusi aizņemta, tiekoties ar vēlētājiem.

 Vaicāta, kādēļ pārdeklarējusies uz Krapi, Grigule atzinusi, ka viņa turp dodas regulāri. Tomēr, konfrontēta ar kaimiņu izteikumiem, kuri paziņojuši, ka viņa darba dienās Krapē nav sastopama, Grigule atzinusi, ka viņas tur neesot tad, ja esot slima.

Raidījums atzīmē, ka novērojis, kā sasirgusī Grigule laikā, kad viņai bija jābūt kādā Saeimas apakškomisijā, braukājusi no savas mājas uz Rīgu. Pēc vēlēšanām politiķe solījusi izveseļoties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!