Foto: DELFI
Vairākums Saeimas deputātu ceturtdien atbalstīja priekšlikumu, ka noziedzniekam, kurš trešo reizi notiesāts par smagu slepkavību, automātiski piemērot mūža ieslodzījumu.

Šo deputāta Kārļa Seržanta (ZZS) priekšlikumu atbalstīja Saeimas opozīcijā esošo Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un ”Saskaņas centra” (SC) frakciju deputāti, kā arī vairākums Nacionālās apvienības (NA) tautaskalpu. Pret balsoja ”Vienotības”, Reformu partijas deputāti un neatkarīgo deputātu grupa, kā arī Ilmārs Latkovskis no NA. Balsojumā atturējās Einārs Cilinskis (NA), Edmunds Demiters un Vjačeslavs Dombrovskis un Romualds Ražuks (visi RP), kā arī neatkarīgais deputāts Jānis Upenieks.

Šo Seržanta priekšlikumu iepriekš gan bija noraidījusi Saeimas Juridiskā komisija.

Atbilstoši priekšlikumam paredzēts – ja kāda persona iepriekš jau divreiz notiesāta un jau trešo reizi tiesājama par noziegumiem, kas uzskaitīti Krimināllikuma 117. pantā par slepkavību pastiprinošos apstākļos, tad automātiski piemērojams mūža ieslodzījums.

Pašlaik Krimināllikums par šiem noziegumiem paredz sodīt ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu.

Deputāti šo un citus Krimināllikuma grozījumu priekšlikumus skatīja otrajā lasījumā, pirms akceptēšanas tautas kalpi tos vērtēs vēl arī trešajā un galīgajā lasījumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!