Ja Latvija nebūtu atteikusies no iespējas piemērot nāves sodu, Gulbenes slepkavam Aleksandram Korjakovam būtu jāpiespriež šis augstākais soda mērs, atzina vairāki BNS aptaujātie deputāti.
Tautas partijas deputāts Jānis Lagzdiņš uzsvēra, ka šis ir nebijis gadījums Latvijas kriminālistikas vēsturē un šai lietā ir tikai atbildību pastiprinoši apstākļi. Viņaprāt, ja Latvija nebūtu izšķīrusies par nāves soda atcelšanu, tiesa Korjakovam šādu sodu piespriestu.

Arī sociāldemokrātu deputāts Jānis Ādamsons pauda viedokli, ka Korjakovam nāves sods būtu piespriežams. Viņaprāt, valstij pārejas periodā arī bija absurdi atteikties no nāves soda, un to Latvija varētu darīt tikai tad, kad kļūtu par tiesisku un demokrātisku valsti.

Arī Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētājs Dzintars Kudums atzina, ka Korjakovam būtu piespriežams nāves sods, ja būtu šāda iespēja, bet pašreizējā situācijā viņam nevar piespriest mazāku sodu kā mūža ieslodzījumu.

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētājs Antons Seiksts savukārt BNS pauda pārliecību, ka Korjakovam bargāks sods par nāvessodu būs visu mūžu atrasties izolācijā. Pēc Seiksta domām, Korjakovs ir pelnījis mūža ieslodzījumu vieninieku kamerā sava absolūtā cinisma dēļ.

"Jauns vēl, ilgi viņam nāksies sēdēt," sacīja Seiksts.

Arī "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK deputāts Juris Vidiņš atzina, ka Korjakovam nāves sods būtu pārāk viegls sods. Arī viņš uzskata, ka Gulbenes slepkavam jāpiespriež mūža ieslodzījums vieninieku kamerā. "Lai atlikušo dzīvi par savu slavu pārdomā," teica Vidiņš.

Jau ziņots, ka pašlaik Madonā notiek tiesas prāva Korjakova lietā, kurš 22.februārī Gulbenes bērnudārzā nogalināja trīs bērniņus un audzinātāju. 1978.gadā dzimušais jaunietis noziegumu pastrādāja, kā pats paziņoja, lai kļūtu slavens.

Tiesā viņš atzina savu vainu un sacīja, ka viņam sagādājis baudu slepkavot bērnus un arī sagādāt ciešanas citiem cilvēkiem. Viņš arī nenožēlo izdarītās slepkavības.

Tā kā Latvija pievienojusies starptautiskiem dokumentiem, kas paredz nāvessoda atcelšanu, lielākais soda mērs, ko slepkavam var piespriest, ir mūža ieslodzījums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!