Foto: Saeimas administrācija
Saeimas Sabiedrības saliedētības komisijas deputāti pauduši satraukumu par budžeta apcirpšanu sabiedrības saliedētības projektiem un vienojās aicināt premjeru pārskatīt sabiedrības saliedētības veicināšanai atvēlēto finansējumu, portālu "Delfi" informēja Saeimā.

Komisijas priekšsēdētājs Ilmārs Latkovskis (NA) norāda - raugoties topošajā 2013.gada valsts budžeta projektā, var secināt, ka sabiedrības integrācija nākamajā gadā būs beigusies, jo tajā nav iekļauti tādi projekti kā vasaras nometnes Īrijas latviešu bērniem Latvijā, latviešu valodas apguvei veltītas programmas, mazākumtautību dienas iedibināšana, kā arī ārpusskolas pasākumu programmas, kas veicinātu sadarbību starp dažādu tautību skolēniem.

KM Sabiedrības integrācijas departamenta direktore Ruta Klimkāne apstiprināja, ka 2012.gada budžeta grozījumos no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem Kultūras ministrijai paredzēts piešķirt gandrīz simts tūkstošus latu, lai īstenotu vairākus integrācijas projektus, taču 2013.gada valsts budžeta plānā finansējums vairs nav atvēlēts. Tas nozīmē, ka vairāki aizsākti projekti turpmāk netiks īstenoti.

Trešdien komisijas deputāti tikās ar Kultūras ministrijas un Sabiedrības integrācijas fonda pārstāvjiem.

Sabiedrības saliedēšanas pasākumiem no valsts budžeta nākamajā gadā plānoti 740 tūkstoši latu, bet Sabiedrības integrācijas fondam finansējums nav paredzēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!