Foto: DELFI
Bijušais leģionārs Saeimas Pilsonības likuma izpildes komisijas priekšsēdētājs Visvaldis Lācis (VL-TB/LNNK) ceturtdien no Saeimas tribīnes paziņoja, ka šogad nepiedalīsies leģionāru gājienā Vecrīgā.

Lācis norādīja, ka šajā gājienā piedaloties katru gadu, bet šogad tā laiks sakrītot ar Saeimas komisijas sēdi. "Nepiedalīšos gājienā, lai mani nenoēstu," sacīja deputāts.

"Latviešu leģionāri, kas vēl esam dzīvi palikuši, un arī mūsu atbalstītāji, ejam no Doma baznīcas miermīlīgā gājienā līdz Brīvības piemineklim, lai noliktu tur ziedus. Un mēs Vecrīgā dziedam, jā, bet tās ir karalaika dziesmas - tiem 50 000 mūsu kritušo biedru, kas, mūsu skatījumā, toreiz un latviešu tautas vairākuma skatījumā toreiz, kaut tā bija politiska kļūda, nolika savas galvas par Latviju, kā mēs to domājam," teica Lācis.

Lācis pastāstīja, ka katru gadu 16.martā viņš Rīgā vai Madonā piedalās leģionāru piemiņas pasākumos, bet šogad to nevarēs darīt, jo trešdienās plkst.12.30 notiek Saeimas Pilsonības likuma izpildes komisijas sēde, kura viņam kā priekšsēdētājam ir jāvada.

Kā ziņots, Rīgas domē saņemti seši pieteikumi pasākumu rīkošanai 16.martā, leģionāru atceres dienā. Gājiena rīkošanu pieteikusi organizācija "Daugavas Vanagi Latvijā" un atsevišķi "Daugavas Vanagu" Limbažu nodaļa. Gājiena laikā sapulci plāno Latvijas Antifašistu komiteja, "Pilsoņu un nepilsoņu savienība", kā arī privātpersona Pjotrs Gruca. Pie "Laimas" pulksteņa šogad ar Leģionāru atceres dienu nesaistītu pasākumu iecerējusi "Simtgadnieku kustība", kas plāno stāstīt par iespējām nodzīvot līdz simt gadu vecumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!