Foto: LETA

Zemgales apgabaltiesa otrdien atzinusi par vainīgu Saeimas deputātu Daini Liepiņu (Latvijas Reģionu apvienība) nepatiesu ziņu sniegšanā valsts amatpersonas deklarācijās.

Liepiņš atzina, ka Zemgales apgabaltiesa atzinusi viņu par vainīgu, piespriežot naudas sodu trīs mēnešalgu apmērā. Tāpat Liepiņš pauda apņēmību sev piespriesto sodu pārsūdzēt Augstākajā tiesā, bet nepieciešamības gadījumā uzsākt starptautisko tiesvedību.

Liepiņš pauda pārliecību, ka līdz ar šo tiesas lēmumu viņš kļuvis par mafijas upuri, un tas pieņemts ar mērķi distancēt viņu no darba Saeimā.

"Man ir palikusi vēl viena iespēja cīnīties par taisnību Latvijā, un tā ir Augstākā tiesa, kur arī vērsīšos. Kāds advokāts man jau teica, ka realitātē lēmumi Latvijas tiesu sistēmā tiek pieņemti tikai Augstākaja tiesā, bet zemākas institūcijas tiesas un prokuratūra, pieņemot lēmumus, ne par ko neatbild," sacīja politiķis.

Savukārt savā tviterkontā, raksturojot tiesa lēmumu, Liepiņš raksta: "Jelgavas mafija rullē! Nu arī ne tikai prokuratūra, bet arī tiesa pilda dotos rīkojumus!"

Aģentūra BNS jau ziņoja, ka Jelgavas tiesa 17.septembrī krimināllietā par nepatiesu ziņu sniegšanu pilnībā attaisnoja Liepiņu. Viņam bija celta apsūdzība par sešiem noziedzīgiem nodarījumiem. Spriedumu pārsūdzēja prokurore.

Liepiņam sākotnēji bija celta apsūdzība septiņos noziedzīgos nodarījumos par to, ka viņš norādījis nepatiesas ziņas likumā noteiktajā ienākumu, īpašuma, darījumu un cita mantiska rakstura deklarācijā. Saskaņā ar apsūdzību minētie noziedzīgie nodarījumi izdarīti laika posmā no 2010.gada 1.aprīļa līdz 2012.gada 28.jūnijam.

Pēc tam apsūdzības uzturētājs krimināllietā pret Liepiņu, mainīja viņam uzrādīto apsūdzību uz vieglāku. Apsūdzība Liepiņam samazināta par vienu noziedzīgu epizodi. Prokurore izslēdza no apsūdzības epizodi saistībā ar 2009.gada ienākumu neuzrādīšanu Rīgas brīvostas pārvaldē, kā arī darījumu par nekustamā īpašuma pārdošanu Ozolniekos.

Kriminālprocess Jelgavas tiesā saņemts 2013.gada 1.jūlijā. Savukārt 2014.gada februārī ir uzsākta tiesas izmeklēšana.

Saskaņā ar Krimināllikumu par nepatiesu ziņu norādīšanu amatpersonas deklarācijā, ja nepatiesas ziņas norādītas par mantu vai citiem ienākumiem lielā apmērā, soda ar īslaicīgu brīvības atņemšanu vai ar piespiedu daru, vai ar naudas sodu.

Liepiņam pieder 50% no automobiļu apkopes un remonta uzņēmuma "Intransserviss", savukārt Viktorijai Ļubļinskai un Pāvelam Kozlovam - katram 25 procenti, liecina pieejamā informācija datubāzē "Lursoft".

"Intransserviss" pamatkapitāls ir 464,8 tūkstoši eiro, liecina "Lursoft" informācija.

2014.gadā "Intransserviss" strādājis ar 1,766 miljonu eiro apgrozījumu un 12,2 tūkstošu eiro zaudējumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!