Foto: LETA
Rīgas domes deputāts Jānis Šmits (GKR) esot saņēmis vairākas sūdzības no rīdziniekiem par to, ka pilsētas gadatirdziņos Rīgā tiek atvērtas tirdzniecības vietas, kuru nosaukumi "aizskar reliģiskas jūtas".

"Tādām lietām kā "Raganu ķēķis" un visādiem citiem mošķiem pašā Rīgas sirdī, Doma laukumā, nevajadzētu atrasties. Juridiskā pārvalde varētu [noteikumos "Par kārtību, kādā tiek saskaņota un organizēta ielu tirdzniecība"] iekļaut, ka nedrīkst atvērt tirdzniecības vietas, kas aizskar otra reliģiskās jūtas," ceturtdien Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas sēdē rosināja Šmits.

Viņš piebilda - arī tad, ja kāds Rīgā atvērtu kafejnīcu "Krusta karš" vai "Inkvizīcija", rīdziniekiem tas diez vai izraisītu labas emocijas.

"Mūsu valsts ir dibināta uz kristīgiem pamatiem, un ētiskās un morālās vērtības balstās kristietībā," savu nostāju pamatoja Šmits.

Komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais (GKR) kolēģim atgādināja, ka komitejas sēdē piedalās arī žurnālisti, un aicināja aizdomāties, vai, piemēram, tādā apdzīvotā vietā kā Ragana ir baznīca.

"Tas ir uzņēmuma nosaukums. Ja mēs sakām, ka ar pagāniskiem nosaukumiem uzņēmumi Rīgā nevar būt, mēs aizliedzam tiem strādāt Rīgā. Varam juristiem pajautāt, cik liela ir varbūtība, ka uzņēmēji šo lēmumu veiksmīgi apstrīdēs," piebilda Turlais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!