Foto: LETA

Projekta "BabyBox" jeb "Glābējsilīte - vieta bērna dzīvībai" īstenotāji otrdien, 24.februārī, Saeimas Demogrāfijas lietu apakškomisijas deputātus informēs par glābējsilītēs atstāto bērnu datubāzi, kā arī vēlas saņemt atzinumu par datubāzes lietderību sabiedrībai un tās leģitimitāti, liecina Saeimas darba kārtība.

Datubāzes izveides mērķis ir vienā vietnē apkopot informāciju par glābējsilītēs atstātajiem bērniem.

"Saprotot to, ka glābējsilītēs atstātajiem bērniem eventuāli radīsies interese par savu izcelsmi un pagātni, uzskatām, ka būtu lietderīgi apkopot informāciju par katru glābējsilītē atstāto bērnu vienotā datubāzē," norāda projekta īstenotāji uzņēmums "Divi gani".

Datubāzē plānots apkopot šādu informāciju: datums un laiks, kad bērns ievietots glābējsilītē, auguma parametri, bērna fotogrāfija, kopā ar bērnu atstāto mantu uzskate un fotogrāfija, medicīnas darbinieka vārds, kas bērnu pieņēmis, medicīnas iestāde, bāriņtiesa, kurā bērns ir uzskaitē, veselības stāvokļa raksturojums, citi komentāri.

Projekta pārstāvji norādījuši uz ANO konvenciju, kas nosaka bērnu tiesības, cik tālu tas ir iespējams, noskaidrot informāciju par savu izcelsmi un bioloģiskajiem vecākiem, kas nepieciešamības gadījumā atvieglotu iespēju tos vieglāk identificēt.

Apakškomisijas sēde notiks otrdien plkst.14.30. Uz to aicināti pārstāvji no Labklājības ministrijas, Veselības ministrijas, Tieslietu ministrijas un Tiesībsarga biroja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!