Foto: Publicitātes foto
Sestdien Latvija kļūs sakoptāka un tīrāka – desmiti tūkstoši Latvijas iedzīvotāju visā valstī, bruņojušies ar grābekļiem, cimdiem un darba prieku, devušies Lielajā talkā.

Iepriekšējos trīs gadus kopumā talkā devās 310 000 cilvēku, un rīkotāji cer, ka šogad atsaucība būs augusi un Latvijas sakopšanā varētu piedalīties pat 200 000 iedzīvotāju. Talkai pieteiktas 1337 vietās.

Talka visā Latvijā sākās plkst. 9.00 un ilgs līdz plkst. 15.00. Par savu talkošanas vietu iedzīvotāji var uzzināt tuvākajā pašvaldībā vai mājas lapā www.talkas.lv. Tāpat kā iepriekš, arī šogad talkas patrons būs Valsts prezidents Valdis Zatlers, kurš sestdien grasās tīrīt mežu pie Ziepniekkalna, Ozolciema ielā. Talkot grasās arī vairākas citas amatpersonas, piemēram, premjers Valdis Dombrovskis (V) sakops Ķengaraga apkārtni.

Dzeltenos atkritumu maisus varēs saņemt talkošanas vietā bez maksas. Rīkotāji atgādina, ka atkritumus varēs savākt tikai šajos maisos un nekur citur tos šogad nevarēs dabūt. Tomēr par savu drošību talciniekiem vajadzēs parūpēties pašiem: ir jāņem savi darba cimdi, jāvelk garās bikses, krekls vai jaka ar garajām piedurknēm, slēgti apavi ar pietiekami cietu, biezu zoli, lai pēdās neieduras kāds ass priekšmets. Arī uz galvas ieteicams likt cepuri vai lakatu – lai ērces nesakož.

Īpaša piesardzība ir jāvelta šļirču, pudeļu ar ķīmisku vai nenosakāma šķīduma, akumulatoru un citu bīstamu lietu savākšanai. Par šādu priekšmetu atrašanās vietu ir jāinformē talkas atbildīgais, bet, ja talkošanas laikā ir uziets kāds miris dzīvnieks, tad jāinformē attiecīgā pašvaldība.

Pirmo reizi Lielā Talka Latvijā notika 2008. gada 13. septembrī, gatavojoties Latvijas 90. gadu dzimšanas dienai. Talkas tradīciju Latvija pārņēma no Igaunijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!