Foto: Shutterstock
Izžuvušas akas dēļ vairāk nekā 50 Ugāles dzīvnieku aizsardzības biedrības "Ar sirdi delnā" aprūpē esošajiem dzīvniekiem sācis trūkt dzeramais ūdens; situācija tiek risināta ņemot ūdeni no citām vietām, pastāstīja biedrības pārstāve Andra Tomase.

"Tieši šodien pilnībā beidzās ūdens - tā divu centimetru rezervīte, kas bija palikusi [akā], beidzās," sacīja Tomase. Dzeramais ūdens akā sausuma dēļ izžuvis, tādēļ nepieciešama akas spices dzīšana, lai tajā atkal ieplūstu tīrs ūdens. Lai to paveiktu, biedrībai pašlaik neesot pietiekami daudz līdzekļu, tādēļ uzsākta ziedojumu vākšana. Tikmēr situācija tiek risināta, ūdeni ņemot no citām tā ieguves vietām apkārtnē.

Tomase pastāstīja, ka tas esot gana sarežģīti, jo biedrības "Ar sirdi delnā" aprūpē patlaban ir 25 suņi un 30 kaķi. Tādējādi ūdens jāuzglabā daudzos traukos. Biedrības pārstāve atzina, ka līdzīga situācija veidojusies jau pagājušajā gadā, jo dzīvnieku aprūpes centra atrašanās vietā vasarās reljefa īpatnību dēļ trūkst ūdens.

Saistībā ar nelaimi biedrība lūgusi palīdzību pašvaldībai. Ugāles novada dome par palīdzības sniegšanu lemšot tuvākajā laikā. Vienlaikus Tomase uzsvēra, ka ierobežota ūdens pieejamība nenozīmē, ka dzīvniekiem nav ko dzert karstajā laikā.

Biedrībā esot nepieciešamas arī dažādas citas dzīvniekiem nepieciešamas lietas. "Vienmēr jau viss vajadzīgs - vakcīnas, kastrācijas, čipošana, kuru nosaka likumdošana - bez tā jau nevar," skaidroja "Ar sirdi delnā" pārstāve. Viņa norādīja, ka iespējams arī palīdzēt ar ziedojumiem, lai iepriekšminēto varētu nodrošināt, uzsverot. Viņa izvēloties sniegt aprūpē esošajiem mājdzīvniekiem kvalitatīvu pārtiku un preces, uzsverot, ka par to tiek domāts dzīvnieku veselības labad.

Biedrības "Ar sirdi delnā" pamatdarbība notiek Ugāles lauku teritorijā, liecina informācija biedrības mājaslapā. Tā palīdz dzīvniekiem atgūties no pāridarījumiem, aprūpējot tos un sniedzot nepieciešamo palīdzību. Biedrībai nepieciešamo lietu sarakstā ietilpst brīvprātīgo palīdzība, materiāli voljēru, būdu un iekštelpu izbūvei, mājdzīvnieku aprūpes līdzekļi (bļodas, pavadas, kaklsiksnas, gultiņas un citi priekšmeti), kvalitatīva barība, kā arī naudas līdzekļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!