Foto: PantherMedia/Scanpix
Interneta portāls "ren.tv", kurš kā masu informācijas līdzeklis reģistrēts Krievijā, ziņo, ka bēgļu pieplūduma dēļ Latvijā skolās plānots aizliegt minisvārkus.

Atsaucoties uz Izglītības un zinātnes ministriju, portāls vēsta, ka musulmaņu bērni varētu neadekvāti reaģēt uz pārlieku īsajiem meiteņu svārkiem. Līdz ar to skolniecēm Latvijā drīzumā varētu nākties aizmirst par minisvārkiem.

Portālam esot zināms, ka pagaidām gan dokumentētu norādījumu par pieļaujamo svārku garumu neesot, tomēr ierēdņi uzskatot, ka citu kultūru pārstāvjiem atšķiras kā ētiskās, tā arī estētiskās normas.

Citējot Izglītības un kvalitātes valsts dienesta (IKVD) vadību, portāls paudis, ka arī "modernie apspīlētie sporta tērpi var kalpot par nopietnu izaicinājumu konservatīvajiem musulmaņiem".

Aģentūra LETA sazinājusies ar IKVD vadītāju Initu Juhņēviču, bet viņa noraida portālā "ren.tv" publiskotās ziņas, uzsverot, ka ne Izglītības un zinātnes ministrijai, ne arī IKVD nav padomā aizliegt Latvijas skolniecēm nēsāt minisvārkus, turklāt pieņemamais skolēnu ģērbšanās stils ir katras izglītības iestādes pašas ziņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!