Foto: Shutterstock
Šodien akcijā "Diena bez auto" trīs Latvijas pilsētās notiks velobraucieni un zibakcijas, informēja Vides aizsardzības fondā.

Biedrība "Latvijas Zaļā kustība" Valmierā, Ventspilī un Kuldīgā organizēs velobraucienus pa pilsētu, kas noslēgsies ar zibakciju.

Visās trīs pilsētās pievakarē notiks velosipēdistu vienības brauciens pa pilsētas ielām, kas noslēgsies ar zibakciju, kuras vēstījums būs, ka ielā pietiek vietas visiem. Tikšanās vieta velobraucienam Valmierā būs pie Kultūras centra, Ventspilī - Reņķa dārza centrālajā aplī, bet Kuldīgā - Rātslaukumā.

"Diena bez auto" projekta vadītāja Anete Kārkliņa aicina apzināties, ka ir svarīgi ne tikai veicināt pilsētas infrastruktūras attīstību, bet informēt sabiedrību un aicināt iedzīvotājus pašiem sniegt savu ieguldījumu vides stāvokļa uzlabošanā, izmantojot privātajam auto alternatīvus līdzekļus. "Ir svarīgi atcerēties, ka ar savu izvēli ietekmējam arī gaisa kvalitāti, kas nopietni ietekmē gan mūsu pašu, gan apkārtējo veselību," atgādina projekta vadītāja.

Akcija "Diena bez auto" tradicionāli noslēdz Eiropas Mobilitātes nedēļu, aicinot ikvienu iedzīvotāju šajā dienā savu privāto auto atstāt mājās un pārvietoties ar alternatīviem līdzekļiem, piemēram, sabiedrisko transportu, velosipēdu vai kājām.

Eiropas Mobilitātes nedēļas tradīcija aizsākās 1998.gadā Francijā ar "Dienu bez auto". Šogad savu dalību dažādās akcijās oficiāli ir pieteikušas gandrīz 1800 pilsētas 74 valstīs, tostarp arī ārpus Eiropas robežām. Latvijā ''Diena bez auto'' tiek rīkota astoņās pilsētās.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!