Foto: LETA

Laikraksts "Dienas Bizness" noraida Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) pārmetumus par organizētas kampaņas rīkošanu pret finanšu ministri Danu Reiznieci-Ozolu (ZZS) un uzskata, ka publikācijas par ministri pievērš sabiedrības uzmanību svarīgiem jautājumiem finanšu sektorā, sacīja "Dienas Biznesa" galvenā redaktore Līva Melbārzde.

Melbārzde citēja ASV prezidentu Džonu Kenediju, ka politiķu uzdevums nav cenzēt presi, bet preses uzdevums ir kontrolēt politiķus. "Tieši to "Dienas Bizness" ar savām publikācijām arī dara, pievēršot sabiedrības uzmanību svarīgiem jautājumiem finanšu sektorā. Ja premjerministrs Kučinskis vai Reizniece-Ozola redz lietas citādāk, kā tas ir bijis minēts "Dienas Bizness" publikācijās, viņi jebkurā brīdī var laikrakstam sniegt savu redzējumu intervijas vai viedokļa formātā," uzsvēra Melbārzde.

"Dienas Biznesa" galvenā redaktore norādīja, ka abiem politiķiem ir tiesības uz viedokli, tāpat kā tiesības uz viedokli ir žurnālistiem. "Preses brīvība Eiropas Savienībā pieder pie cilvēka pamattiesībām. Jebkādi draudi vai ierobežojumi pret to ir vērtējams kā nopietns pārkāpums demokrātiskā valstī," atzīmēja Melbārzde.

Kučinskis intervijā telekanālam LNT iepriekš pauda viedokli, ka pēdējās nedēļās pret finanšu ministri ir sākta organizēta kampaņa. "Man ir ļoti žēl, ka "Dienas Bizness" ir pārvērties par pasūtījumu rakstu portālu. Tie ir tendenciozi uzbrukumi, kas turpināsies," izteicās Kučinskis.

Politiķis aicināja publiski izskanējušos pārmetumus finanšu ministrei neuztvert pārāk nopietni, atzīmējot, ka līdzīgi nepamatoti "sitieni" esot bijuši vērsti arī pret citiem ministriem. Kučinskis izteicās, ka "visai droši" kampaņai esot pievērsta drošības dienestu uzmanība.

Arī Reizniece-Ozola iepriekš pauda viedokli, ka pēdējās nedēļās bijusi vērojama kampaņa, lai paātrinātu lēmuma pieņemšanu par "ABLV Bank" likvidēšanas procesu un mazinātu kontroli par naudas plūsmām no bankas, kas varētu būt izdevīgi "kaimiņzemes uzņēmējiem, kas Latviju izmantojuši negodprātīgiem mērķiem". Reizniece-Ozola atturējās nosaukt kampaņas organizētājus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!