Foto: DELFI

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (RP) ir parakstījis rīkojumu par divu nozares iestāžu vadītāju rotāciju – Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) ģenerāldirektors Jānis Strautnieks turpmāk vadīs Latvijas Vides aizsardzības fondu (LVAF), savukārt līdzšinējā LVAF vadītāja Sandra Bērziņa būs DAP ģenerāldirektore, portālu "Delfi" informēja ministra pārstāve Maija Pētermane.

Ministrs uzsvēris, ka augstu vērtē abu šo amatpersonu pieredzi un zināšanas, taču šo lēmumu skaidrojis ar to, ka Strautnieks un Bērziņa savā karjeras izaugsmē saskarsies ar jauniem izaicinājumiem un iespēju profesionāli augt. Līdz ar to jaunu elpu gūšot abas iestādes un to darbinieki.

Sprūdžs turpinājis, ka Strautnieka pieredze, strādājot pie infrastruktūras un dabas izglītības projektu īstenošanas būs vērtīga LVAF vadībā, kad jāpieņem lēmumi par finanšu sadali projektiem, administrējot dabas resursu nodokļa ieņēmumus un kopumā esot tuvāk politikas plānošanai. Arī sarunās ar ministrijas vadību Strautnieks vairakkārt ir atzinis, ka ir gatavs jauniem profesionāliem izaicinājumiem un vēlētos no dabas aizsardzības politikas īstenošanas pievērsties politikas veidošanai.

Savukārt jaunā DAP ģenerāldirektore Bērziņa bijusi Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāta direktore, ilgus gadus strādājusi vides aizsardzības sistēmā un Latvijas Vides aizsardzības fonda administrāciju vada kopš 2004. gada. Viņas vadībā LVAF izveidota caurspīdīga un profesionāla projektu vērtēšanas sistēma, arī finansējuma samazināšanās apstākļos ir saglabāts spēcīgs profesionāļu kolektīvs un no toreizējās Vides ministrijas pārņemta dabas resursu nodokļa administrēšana.

"Šāda rotācija ir iespēja startēt jaunā amatā un kvalitātē," izteicies Sprūdžs un piebildis, ka ierēdņu rotācija kā instruments iestādes attīstības veicināšanā Latvijā līdz šim izmantots pārāk reti.

"Nereti darbinieki, kas izmēģina spēkus citā jomā, apjauš, ka tieši tas ir viņa patiesais aicinājums. Pārdomāta spēku pārdale atraisa talantus, radošumu un dod iespēju optimāli izmantot speciālistu potenciālu," piebildis ministrs.

Amatpersonas jaunos amatus ieņems no šī gada 1. jūnija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!