Foto: LETA
Pēc neiekļūšanas jaunajā Saeimā deputāts Juris Dobelis (TB/LNNK) sola "mājās negulēt" un saglabāt aktivitāti, savukārt deputāts Pēteris Tabūns (TB/LNNK) sola rakstīt grāmatas.

"Man ir 70 gadi, esmu nodzīvojis krietni ilgāk kā vidēji vīrietis Latvijā. Savā vecumā varu darīt, ko gribu, jo saņemu pensiju," teica Dobelis.

Pieredzējušais politiķis norādīja, ka tomēr mājā negulēšot, un plāno piedalīties dažādos pasākumos un aktivitātēs.

Savukārt ilggadējais Saeimas deputāts Tabūns pēc neiekļūšanas jaunajā parlamentā sola atpūsties un rakstīt grāmatas. "Daudzo darba gadu laikā man ir sakrājušies materiāli, un ir, ko teikt par Latvijas bēdīgo situāciju. Vēl stāv tūkstošiem vēstuļu no Atmodas laika. Es kā žurnālists ceru šos materiālus apstrādāt," skaidroja Tabūns, piebilstot, ka iepriekš šiem darbiem neatlicis laika.

Jau ziņots, ka viens no Saeimā neiekļuvušās partijas "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL) līderiem Jakovs Pliners solījās atgriezties privātskolā, kurs savulaik strādājis par direktoru.

Kā ziņots, 10.Saeimas vēlēšanās uzvarējušais politiskais spēks apvienība "Vienotība" parlamentā ieguvusi 33 deputātu mandātus. Otrs lielāko vēlētāju atvalstu saņēmušais politiskais spēks "Saskaņas centrs" ieguva 29 mandātus, bet Zaļo un zemnieku savienība ieguvusi 22 mandātus.

Apvienība "Par labu Latviju" ieguvusi astoņus mandātus 10.Saeimā, arī "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK saņēmusi astoņus mandātus. Citas partijas vai to apvienības parlamentā nav iekļuvušas, jo nav pārvarējušas 5% barjeru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!