Foto: PantherMedia/Scanpix
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šajās dienās veicis kratīšanas Rīgas apgabaltiesā un aizturējis tiesnesi Ivetu Bērziņu, kura no amata pienākumiem atstādināta.

Šis ir „svaigākais", taču nebūt ne vienīgais skandāls, kas apēnojis atsevišķus Latvijas tiesu varas pārstāvjus, kuriem kā likteņu lēmējiem likums noteicis ne tikai pašiem rūpīgi izvairīties no noziedzības ceļa, bet arī īpaši augstus ētikas un morāles standartus.

Portāls "Delfi" piedāvā ieskatu dažos spilgtākajos pēdējo gadu notikumos šajā jomā. 


Foto: LETA
Augstākā tiesa (AT) ceturtdien atstāja spēkā spriedumu, ar kuru
Satversmes tiesas
( ST) tiesnese
Vineta Muižniece
atzīta par vainīgu dienesta viltojumā un viņai piespriests 2000 latu jeb 2845 eiro naudas sods.

Lasīt vairāk

Foto: LETA
No atklātā tipa Vecumnieku cietuma šodien atbrīvota par kukuļņemšanu notiesātā bijusī Rīgas pilsētas
Vidzemes
priekšpilsētas tiesas priekšsēdētāja Irēna Poļikarpova, apstiprināja Ieslodzījumu vietu pārvaldē.

Lasīt vairāk

Foto: DELFI
Augstākā tiesa (AT) pirmdien atzina, ka kukuļošanā apsūdzētā, nu jau mirusī tiesnese Beatrise Tālere ir izdarījusi noziegumus, kuros viņu apsūdz prokuratūra, taču apsūdzētās nāves dēļ kriminālprocess ir jāizbeidz.

Lasīt vairāk

Foto: LETA
Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesa šodien atzina bijušo tiesnesi Ziedoni Strazdu par vainīgu septiņu personu fiktīvā nodarbināšanā un sodīja viņu ar četru gadu nosacītu brīvības atņemšanu un daļēju mantas konfiskāciju.

Lasīt vairāk

Foto: LETA

No Rīgas apgabaltiesas tiesneses amata atstādinātā tiesnese Skaidrīte Buivide, pār kuru gulst aizdomu ēna kriminālprocesā, turpmāk būs tiesneša palīgs šajā tiesā, portāls "Delfi" uzzināja Tieslietu ministrijā (TM).

Lasīt vairāk

Foto: DELFI
Kaut arī
daudzās skaļās lietās kreditori norāda uz apšaubāmiem tiesnešu lēmumiem, līdz šim maksātnespējas jomā pret tiesnešiem nav ierosināts neviens kriminālprocess un nav izskatīta neviena disciplinārlieta, ziņo LTV raidījums "de facto".

Lasīt vairāk

Foto: DELFI
Tiesnešu disciplinārkolēģija nolēmusi izbeigt disciplinārlietu par tīšu normatīvo aktu pārkāpumu kādas civillietas izskatīšanā, kas sākta pret Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas tiesnesi Raimondu Bulu.

Lasīt vairāk

Foto: F64
Kriminālprocess, kurā aizdomās turētā ir atstādinātā Jūrmalas pilsētas tiesas tiesnese Tatjana Bormane, ierosināts ne tikai par dokumentu viltošanu, bet arī par krāpšanu.

Lasīt vairāk

Foto: PantherMedia/Scanpix
Uzņēmumam "
Dobeles dzirnavnieks
" radušās aizdomas par maksātnespējas administratora Andra Bērziņa un Siguldas tiesas tiesneses Valijas Grebežnieces nelikumīgu darbību saskaņošanu, svētdien vēsta
TV3
raidījums "Nekā personīga".

Lasīt vairāk

Foto: Shutterstock
Jūrmalas pilsētas tiesas tiesneses - Solvita Glaudāne un Biruta Horuna - nav pārsūdzējušas Tiesnešu disciplinārkolēģijas lēmumu par amatalgas samazinājumu 20% apmērā uz vienu gadu, aģentūru LETA informēja Augstākās tiesas preses sekretāre Baiba Kataja. Tāds sods tika piemērots, jo tiesneses darbā atradās alkohola reibumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!