Foto: F64

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis ( V) savā un valdības vārdā izsaka visdziļāko līdzjūtību Zolitūdes traģēdijā veikalā "Maxima" cietušajiem, viņu ģimenēm un tuviniekiem, portālu "Delfi" informēja Valsts kancelejā.

"Šis negaidītais un traģiskais notikums ir satricinājis mūsu valsti, un savās domās esam kopā ar visiem, kurus skārusi šī nelaime. Lai arī kādi būtu tās iemesli, šī traģēdija prasījusi pārāk lielu upuru skaitu," sacīja premjers.

Viņš izsaka līdzjūtību arī nelaimes seku likvidēšanas darbos bojāgājušo ugunsdzēsēju un glābēju ģimenēm un darba kolēģiem. "Šie vīri, kas nekavējās rīkoties, lai sniegtu palīdzību cietušajiem un drupās iesprostotajiem cilvēkiem, ir pelnījuši visdziļākos mūsu cieņas apliecinājumus. Viņu dzīvības ir neaprakstāms zaudējums gan ģimenēm, gan Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam, gan mūsu valstij," uzsver Dombrovskis.

Premjers novēl ātru izveseļošanos tiem, kas nonākuši slimnīcā.

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa ( V) parlamenta vārdā izsaka visdziļāko līdzjūtību Zolitūdē notikušās traģēdijas upuru ģimenēm un tuviniekiem, portāls "Delfi" uzzināja Saeimas preses dienestā.

„Īpaši traģiski, ka pagājušās nakts notikumos ir tik daudz bojāgājušo un cietušo, kuru vidū ir gan bērni, gan arī tie, kas pašaizliedzīgi un drosmīgi, ziedojot visdārgāko, kas ikvienam dots - dzīvību, piedalījās glābšanas darbos," norāda Āboltiņa.

Saeimas priekšsēdētāja novēl drīzu izveseļošanos visiem nelaimē cietušajiem un ievainotajiem un pateicas ikvienam atbildīgo iestāžu darbiniekam, kas iesaistījās glābšanas darbos, kā arī turpina strādāt, lai likvidētu traģēdijas sekas.

Valsts prezidents Andris Bērziņš izsaka visdziļāko līdzjūtību Zolitūdes traģēdijā bojāgājušo ģimenēm un tuviniekiem: „Tā ir prātam neaptverama traģēdija, kas atbalsojas ikviena līdzi jūtoša cilvēka sirdī un nevar atstāt mūs vienaldzīgus."

Valsts prezidents izsaka līdzjūtību arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbiniekiem, kuri, pašaizliedzīgi pildot darba pienākumus, zaudējuši savus kolēģus. Traģēdijā cietušajiem Bērziņš novēl atveseļošanos un izturību.

Valsts prezidents aicina valstī izsludināt sēras, godinot bojā gājušo piemiņu.

Tāpat Valsts prezidents pateicas visiem, kuri visas nakts garumā snieguši un turpina sniegt palīdzību cietušajiem un iesaistās traģiskā notikuma seku likvidēšanā gan savu profesionālo pienākumu, gan cilvēcības un līdzjūtības emociju vadīti: „Saskaroties ar šāda mēroga nelaimēm, atklājas arī cilvēku nesavtība un patiesā vēlēšanās palīdzēt, atbalstīt un stiprināt tos, kurus skārusi šī traģēdija. Paldies visiem, kas to dara un turpina darīt."

Bērziņš arī uzsver, ka notikums Zolitūdē jāizmeklē ar vislielāko atbildību, lai šādas traģēdijas Latvijā vairs neatkārtotos.

Valsts prezidents un Saeimas priekšsēdētāja piedalīsies piektdien plānotajā Zolitūdes traģēdijas upuriem veltītajā aizlūgumā Rīgas Domā.

Līdzjūtību cietušajiem un bojāgājušo tuviniekiem iepriekš izteicis arī Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Jau vēstīts, ka ceturtdien pēc pulksten 18 veikalā "Maxima" Zolitūdē iebruka jumts. Kad veikalā jau bija ieradušies glābēji, jums iegruva vēlreiz. Policijā par notikušo ir sākts kriminālprocess. Pagaidām zināms, ka traģēdijā gājuši bojā 18 cilvēki, trīs no tiem ir glābēji. Daudzi cilvēki ir cietuši, un nezināms skaits joprojām atrodas drupās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!