Foto: LETA

Saeimas deputāts Jānis Dombrava (NA) vērsies Saeimas Mandātu, ētikas un iesnieguma komisijai ar aicinājumu atkārtoti izskatīt jautājumu saistībā ar parlamentārieša Igora Pimenova (S) rīcību, "slavinot komunistisko režīmu un cenšoties attaisnot PSRS totalitārā režīma pastrādātos noziegumus".

Vienlaikus Dombrava aicina Ētikas komisijas deputātus, kuri pirms gada attaisnoja Pimenova rīcību, atzīt, ka ir kļūdījušies, piemērot sodu deputātam, portālu "Delfi" informēja Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!" – "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" (NA).

Pimenovs rosinājis atteikties no aizlieguma sapulces, gājiena vai piketa laikā izmantot bijušās PSRS simboliku. Viņš iesniedzis priekšlikumu likumā "Par sapulcēm, gājieniem un piketiem", kur viņš aicina nepiemērot administratīvo sodu nedz par klaju komunisma ideoloģijas sludināšanu, nedz par bijušās PSRS un Latvijas PSR simbolikas, tajā skaitā karogu, ģērboņu un himnu izmantošanu.

Dombravas ieskatā Pimenovs, šādi rīkojoties, ir ne tikai pārkāpis Satversmi un Saeimas kārtības rulli, bet arī aizskāris lielu sabiedrības daļu, kuri paši vai viņu ģimenes locekļi ir cietuši PSRS totalitārā režīma represijās.

"Ar saviem priekšlikumiem Pimenovs cenšas nevis nosodīt, bet attaisnot komunistiskā režīma, okupācijas karaspēka un diversantu grupu pastrādātos noziegumus. Uzskatu, ka viņš ir pārkāpis vairākus Saeimas ētikas kodeksa punktus. Komisijai būtu jāpieņem lēmums sodīt Saeimas deputātu Pimenovu par PSRS totalitārā režīma slavināšanu," norādījis parlamentārietis Dombrava.

Vēstīts, ka jau pērnā gada oktobrī Dombrava vērsās Mandātu, ētikas un iesnieguma komisijā, aicinot izvērtēt Pimenova publiskos izteikumus Latvijas Radio, kur, kā skaidroja Dombrava, viņš slavināja PSRS totalitāro režīmu. Vēlāk komisijas vairākums pieņēma lēmumu, ka Pimenova rīcībā ētikas kodeksa pārkāpumi nav konstatējami.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!