Foto: LETA

Deputātu Jāni Dombravu (VL-TB/LNNK) pie administratīvā soda vēlas saukt, jo braucis ar iznomātu automašīnu "Lexus SC 430", kurai nav bijusi obligātā civiltiesiskā apdrošināšana.

Kā zināms, Valsts policija prasījusi Saeimas piekrišanu, lai administratīvi sodītu deputātu Dombravu, kurš braucis bez obligātās civiltiesiskās transporta apdrošināšanas (OCTA).

Kā portālam "Delfi" skaidroja deputāts, automašīna "Lexus SC 430" īslaicīgam laika posmam - brīvdienām - iznomāta. Pēc aptuveni pusstundas pēc automašīnas iznomāšanas Dombravu apturējusi policija. "Biju pārsteigts par to, ka uzrādās, ka šī OCTA nav, jo nomas līgumā paredzēts, ka OCTA būs ietverta," norādīja deputāts. "Nav nekādas apslēptas, nedeklarētas automašīnas. Vienkārši uz brīvdienām tika iznomāta automašīna, kurai firma nebija nokārtojusi OCTA. Tagad arī skatīšos tālāk, kā visa šī lieta ies, vai atbildība tiks prasīta no manis vai firmas."

Ziņots, Valsts ieņēmuma dienestā (VID) iesniegtajā amatpersonu deklarācijā par 2014. gadu nav norādīts, ka deputātam piederētu automašīna "Lexus SC 430". Iesniegumā norādīts, ka Dombrava 14. novembrī Olaines novadā, autoceļā Salaspils-Babīte, brauca ar automašīnu "Lexus SC 430", kurai nebija veikta OCTA.

Kā liecina deputāta pēdējā iesniegtā amatpersonas deklarācija VID, viņa īpašumā nav automašīnas "Lexus SC 430", bet gan "Volvo V70", kas izlaista 2002. gadā, bet reģistrēta 2013. gadā.

Automašīnu "Volvo V70" pirmoreiz Dombrava norādījis deklarācijā par 2013. gadu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!