Foto: AFI

Bijušā Ministru prezidenta Valda Dombrovska lēmums (V) atsaukt savu kandidatūru Eiropas Komisijas (EK) prezidenta amatam, lai atbalstītu bijušā Luksemburgas premjera Žana Kloda Junkera kandidatūru, ir tālredzīgs, atzīmēja Latvijas Universitātes (LU) politiskās komunikācijas profesors Ojārs Skudra.

Ja Junkers kļūs par Eiropas Tautas partijas (ETP) kandidātu EK prezidenta amatam un pēcāk arī iegūs kāroto amatu, Junkera komandā Dombrovskis varētu tikt iecelts par eiro komisāru, sprieda Skudra.

Noprotams, ka Dombrovskim ir labs kontakts ar ETP grupu un konsultāciju rezultātā šāds lēmums tika pieņemts, norādīja profesors.

Kā ziņots, Dombrovskis savu kandidatūru ETP nominācijai EK prezidenta amatam oficiāli pieteica 18.februārī, bet atsauca vakar vēlu vakarā. "Ņemot vērā spēcīgos konkurentus, kurus izvirzījušas pārējās Eiropas politiskās partijas, uzskatu, lai panāktu vislabākos rezultātus, arī ETP nepieciešams apvienot spēkus vienam kandidātam, kas bauda visplašāko atbalstu. Tādēļ arī "Vienotības" delegāti ETP kongresā atbalstīs Junkeru," savu lēmumu pamatoja Dombrovskis.

Šodien un rīt, 7.martā, Īrijas galvaspilsētā Dublinā notiek ETP kongress, kurā plānots izvirzīt kandidātu EK prezidenta amatam, kā arī lemt par citiem svarīgiem jautājumiem.

ETP par savu kandidātu EK prezidenta amatam būs jāizšķiras starp Junkeru un iekšējā tirgus komisāru Mišelu Barnjē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!