Foto: LETA

Bijušo izglītības un zinātnes ministru, pašreizējo ekonomikas ministru Vjačeslavu Dombrovski (RP)sakaitinājis atklājums, ka viņa savulaik vadītā Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) Izglītības attīstības pamatnostādnēs 2014. -2020.gadam "piemirsusi" noteikt, kad Latvijā tiks ieviests obligāts centralizētas izvēles eksāmens ķīmijā vai fizikā.

"Delfi" jau ziņoja, ka šā gada 7. janvārī, skatot pamatnostādņu projektu, toreizējā valdība, kurā izglītības ministra amatu ieņēma Dombrovskis, nolēma, ka pamatnostādņu projektu ir jāpapildina, tajā nosakot, ar kuru mācību gadu Latvijā tiks ieviests obligāts izvēles eksāmens ķīmijā vai fizikā. Skolēniem šis eksāmens būtu jākārto, beidzot vidusskolu.

"Jebkura ministra pienākums ir pildīt valdības lēmumus, izņēmums nav arī IZM," trešdien, 28. maijā izplatītā paziņojumā norāda Dombrovskis.

"Diemžēl IZM ir klaji ignorējusi valdības lēmumu, Saeimai apstiprināšanai virzot pamatnostādnes, kas neatbilst Ministru kabineta 7. janvāra sēdes protokollēmumam. Ministrija pamatnostādnēs, pretēji valdības lēmumam, nav ietvērusi nepārprotamu formulējumu, ka centralizētais eksāmens fizikā vai ķīmijā tiks noteikts, kā arī nav norādījusi eksāmenu ieviešanas gadu un veidu. Tā vietā ministrija paredzējusi tikai centralizēto eksāmenu fizikā vai ķīmijā pilotprojektus," sašutis ir bijušais izglītības ministrs.

Aģentūra LETA 27. maijā vēstīja, ka Dombrovska pēctece izglītības ministra amatā Ina Druviete (V) otrdien intervijā LNT pavēstījusi, ka, kamēr viņa būs izglītības ministre, nekāds obligātais izvēles centralizētais eksāmens fizikā vai ķīmijā Latvijā netiks ieviests.  

Saeima Izglītības attīstības pamatnostādnes 2014. - 2020. gadam pieņēma pagājušajā nedēļā. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!