Foto: Valsts kanceleja

Demisionējušais premjers Valdis Dombrovskis ( V) amatu atstāj ar padarīta darba sajūtu.

Pirmās viņa vadītās valdības galvenais mērķis bijusi krīzes pārvarēšana, otrās valdības mērķis bijusi atgriešanās pie ekonomikas izaugsmes, bet trešās valdības mērķis bijis nacionālās attīstības plāns un eiro ieviešana, Dombrovskis atzina Latvijas Televīzijas raidījumam „Rīta Panorāma".

Šie mērķi ir sasniegti, tāpēc premjers amatu atstāj ar padarīta darba sajūtu.

Dombrovskis sacīja, ka viņam pēc amata atstāšanas noteikti nepietrūks nepieciešamības „nepārtraukti mēģināt samobilizēt šos politiskos spēkus kopīgajam darbam un skatīties, kā parādās jaunas idejas un kāds mēģina iet savu ceļu".

Tāpat Dombrovskis pauda uzskaru, ka nākamā valdība būs pietiekami spēcīga.

Otrdien Dombrovska vadītā valdība sanāks uz savu, iespējams, pēdējo, sēdi.

Jau vēstīts, ka pirmdien, "Reformu partijai" (RP) atsakoties no prasības ekonomikas ministra postenim virzīt Danielu Pavļutu, premjera amata kandidāte Laimdota Straujuma (V) beidzot varēja atzīt, ka jaunā valdība ir nokomplektēta.

No Straujumas pārstāvētās "Vienotības" darbam valdībā virzīti Ingrīda Circene, Andris Vilks un Anrijs Matīss. Apstiprinot valdību, viņi saglabātu  savus līdzšinējos amatus -  veselības, finanšu un satiksmes ministra portfeļus. Savukārt Ina Druviete no "Vienotības" izvirzīta izglītības un zinātnes ministra amatam.

"Zaļo un zemnieku savienību" (ZZS) topošajā valdībā pārstāvēs Uldis Augulis labklājības ministra amatā, Jānis Dūklavs būs zemkopības ministrs, bet aizsardzības ministrs būs Raimonds Vējonis.

Nacionālo apvienību (NA) valdībā pārstāvēs Dace Melbārde kultūras ministra amatā, Baiba Broka būs tieslietu ministre, bet vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs būs  Einārs Cilinskis.

Savukārt "Reformu partijas" ārlietu ministrs arī turpmāk būs Edgars Rinkēvičs, Rihards Kozlovskis saglabās iekšlietu ministra portfeli, bet Ekonomikas ministrijā, piekāpjoties Straujumas uzstādījumiem, RP pārstāvis būs nevis Daniels Pavļuts, bet gan līdzšinējais izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis.

Saeima par jaunās valdības apstiprināšanu varētu lemt trešdien, 22.janvārī.

Dombrovskis demisionēja pēc pērnā gada 21.novembra traģēdijas Zolitūdē, kur zem lielveikala "Maxima" drupām dzīvību zaudēja 54 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!