Foto: LETA

Domstarpības koalīcijas partneru - "Vienotības" un Nacionālās apvienības (NA) - vidū patlaban lielā mērā ir atrisinātas, trešdienas rītā intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja premjers Valdis Dombrovskis (V).

Lai arī partijām vienmēr var būt atšķirīgi viedokļi dažādos jautājumos, būtiskas domstarpības koalīcijā esošo politisko spēku vidū ir atrisinātas un "esam gatavi turpināt darbu", uzsvēra Ministru prezidents.

Vienlaikus premjers noraidīja izskanējušās baumas, ka finanšu ministrs Andris Vilks pēc 2013.gada budžeta projekta sagatavošanas gatavojoties demisionēt.

"Grūti komentēt, kas un kādiem mērķiem šādas baumas rada," teica Dombrovskis.

Viņš izklāstīja, ka aizvadītajā nedēļā ar NA izrunāti gan savstarpējās komunikācijas jautājumi , gan Nacionālajai apvienībai būtiski politiskie jautājumi, tostarp Pilsonības likuma grozījumu paātrināšana un demogrāfijas problemātika.

Taujāts, vai Nacionālās apvienības izvirzīto mērķu sasniegšanai patiesi bija vajadzīga tieslietu ministra demisija, Dombrovskis teica, ka to būtu jājautā pašai NA, taču, viņaprāt, partijai pašlaik vairs nav iemeslu justies nenovērtētai koalīcijā.

Jau vēstīts, ka iepriekšējais tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš (Nacionālā apvienība) 20.jūnijā atkāpās no amata, pamatojot to ar atšķirīgiem viedokļiem starp viņu un premjeru Valdi Dombrovski ebreju īpašumu restitūcijas jautājumā.

Pēc tam NA šim amatam virzīja Tieslietu ministrijas parlamentāro sekretāru Jāni Bordānu. Saeima par viņa apstiprināšanu amatā lems jau ceturtdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!