Foto: F64

Bijušais Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) īsi pirms Eiropas Tautas partijas balsojuma atsaucis savu kandidatūru uz Eiropas Komisijas (EK) prezidenta amatu, liecina politiskā spēka paziņojums vietnē "Twitter".

Jau piektdien paredzēts Eiropas Tautas partijas balsojums, kurā tā izvēlēsies savu kandidātu šim amatam.

Valdis Dombrovskis (V) bija pirmais, kurš oficiāli pieteica savu kandidatūru uz vēlēšanām, Latvijas ekspremjeru atbalsta partijas no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

Eiropas Tautas partijas kongresā kopā plānojuši piedalīties ap 2000 viesiem, no tiem 828 ar balstiesībām. Latviju pārstāvēs "Vienoītība", kurai kongresā ir 13 balsis. Lielākais balsu skaits pieder Merkeles kristīgajiem demokrātiem - 79, savukārt Francijas UMP būs 68 balsis. Visām trīs Baltijas valstu partijām būs 30 balsis.

ETP ir pēdējā no parlamenta partiju grupām, kura vēl nav noskaidrojusi, kurš būs tās kandidāts uz EK prezidenta amatu gaidāmajās EP vēlēšanās.

Iepriekš Dombrovskis norādīja, ka savu kandidatūru EK priekšsēdētāja amatam var uzturēt, tomēr "nevajag būvēt pārāk lielas gaisa pilis", ka izredzes ir ļoti augstas, jo ir arī citi spēcīgi kandidāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!