Foto: DELFI
Krievijas Federācijas Valsts domes vēlēšanu norise, rezultāti un pēc tām sekojošie protesti liecina par "zināmu demokrātijas deficītu" kaimiņvalstī, trešdien žurnālistiem sacīja premjers Valdis Dombrovskis (V).

"Skatoties uz Krievijas vēlēšanu rezultātiem, mēs redzam, ka, manuprāt, tie parāda zināmu demokrātijas deficītu, jo arī neatkarīgie novērotāji gan no EDSO, gan no Eiropas Padomes, kas novērojuši šīs vēlēšanas, ir norādījuši uz daudziem un būtiskiem pārkāpumiem šo vēlēšanu norisē," sacīja Dombrovskis.

Arī pēc vēlēšanām notiekošās demonstrācijas un Krievijas varas iestāžu reakcija uz tām Latvijas premjera ieskatā norāda uz "zināmu demokrātijas deficītu".

Jau vēstīts, ka masu protesti Krievijā sākās pirmdien. Atbilstoši Krievijas Iekšlietu ministrijas ziņām, par piedalīšanos nesankcionētā mītiņā Krievijas galvaspilsētas centrā pirmdien tika aizturēti vairāk nekā 300 cilvēku. Savukārt Sanktpēterburgā pirmdien vakarā tika aizturēti vismaz 120 protestētāji, kas piedalījās nesankcionētā mītiņā, kas tika organizēts sociālajos tīklos.

Svētdien Krievijā notika apakšpalātas Valsts domes vēlēšanas, kurās saskaņā ar provizoriskajiem rezultātiem uzvarēja pašlaik valdošā prezidenta Dmitrija Medvedeva un premjera Vladimira Putina partija "Vienotā Krievija", kas gan zaudēja divu trešdaļu vairākumu parlamentā. Tomēr opozīcija un starptautiskie novērotāji norāda uz plašiem pārkāpumiem vēlēšanu norisē un apšauba to tiesiskumu, tāpēc Krievijā sākušies opozīcijas rīkoti protesti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!