Foto: LETA

Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Valdis Dombrovskis (V) neizslēdz iespēju ieņemt Eiropas Savienības (ES) finanšu sistēmas pārrauga amata vietu.

Sarunā deputāts norādīja, ka pašreiz tiek izskatītas dažādas versijas par Eiropas Komisijas (EK) iespējamo sastāvu, taču runāt par konkrētiem amatiem joprojām esot pāragri, jo EK nākamais prezidents Žans Klods Junkers pašlaik gatavo priekšlikumus jaunām komisāru kompetenču jomām, bet diskusijas par konkrētām personām nesāksies līdz augusta beigām vai septembra sākumam.

Vaicāts, vai būtu gatavs ieņemt ES finanšu sistēmas pārrauga amata vietu, Dombrovskis atgādināja, ka viņa interešu sfērā ietilpst ekonomikas un finanšu jomas, un nenoliedza šādu iespēju.

"Teorētiski par to varētu runāt," atzina Dombrovskis.

Jau ziņots, ka Junkers plāno izveidot jaunu ES finanšu sistēmas pārrauga amatu un starp potenciālajiem šī posteņa ieņēmējiem minēts arī Dombrovskis, vēsta britu finanšu laikraksts "Financial Times".

Junkers apsver izveidot vienotu spēcīgu finanšu direktorātu, kura uzdevums būtu finanšu politika un sektora uzraudzība.

Jaunizveidotais finanšu direktorāts varētu no iekšējā tirgus komisāra pienākumiem pārņemt banku un tirgus uzraudzību, bet no ekonomikas un monetāro jautājumu komisāra - finanšu stabilitātes pārraudzību.

Kā iespējamie kandidāti šāda ES finanšu sistēmas pārrauga amatam minēts Dombrovskis, bijušais Somijas premjerministrs Jirki Katainens un bijušais Nīderlandes finanšu ministrs Jerūns Deiselblūms.

Galīgais lēmums par ES finanšu direktorāta izveidi, kā arī tas, kāds tas varētu izskatīties, vēl nav pieņemts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!