Foto: LETA

Izredzes iegūt komisāra portfeli ekonomikas vai finanšu jomā bijušais premjerministrs un Saeimas deputāts Valdis Dombrovskis (V) vērtē kā labas.

Dombrovskis atzīmēja, ka sarunas par konkrētiem portfeļiem sāksies pēc tam, kad bijušais Luksemburgas premjerministrs Žans Klods Junkers gūs Eiropas Parlamenta (EP) atbalstu, lai ieņemtu Eiropas Komisijas (EK) prezidenta amatu.

"Ekonomika un finanses ir tās jomas, kurās varu sniegt vislielāko pienesumu gan ES kopumā, gan Latvijai," savas vēlmes skaidroja Dombrovskis.

Savukārt lūgts komentēt atsevišķu EP prezidenta amata kandidātu izteikumus, ka politiķi aicināti atbalstīt lēmumus, kuri veikti aiz "slēgtām durvīm", Dombrovskis norādīja, ka diskusijas par šāda veida tēmām vienmēr ir notikušas. "Ir skaidrs, ka starp visām politiskajām grupām vienošanos nav izdevies panākt, un reti tas arī izdodas, jo politisko grupu pārstāvji dala ļoti dažādas ideoloģijas. Daļa ir pat ļoti noskaņoti pret ES," sacīja deputāts, piebilstot, ka attiecībā uz EK prezidenta ievēlēšanu pastāv vienošanās, kas paredz atbalstu Junkeram."

27.jūnijā bijušais Luksemburgas premjerministrs Junkers tika izvirzīts Eiropas Komisijas prezidenta amatam, paziņoja Eiropadomes prezidents Hermans van Rompejs. "Lēmums ir pieņemts. Eiropadome nākamā EK prezidenta amatam izvirza Žanu Klodu Junkeru," sacīja van Rompejs.

Kā vēsta diplomāti, par Junkera kandidatūru nobalsoja 26 valstu līderi, bet divas valstis - Lielbritānija un Ungārija - balsoja pret.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!