Foto: F64

Uzskaitot valdības plānotos darbības virzienus šajā gadā un to pozitīvos un ilgtspējīgos rezultātus, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) sola, ka tos sajutīs ikviens valsts iedzīvotājs.

Informatīvajā ziņojumā Saeimai par nozaru ministriju paveikto pagājušajā gadā un plāniem šogad premjers norāda, ka 2012.gads ir iezīmējies ar lielisku ekonomisko sniegumu, kas lielākoties ir iepriekšējos gados īstenoto reformu rezultāts.

Premjers vairāk nekā 130 lappušu garā ziņojumā uzskaitījis katrā nozarē paveikto, piemēram, pasākumus nabadzības un bezdarba mazināšanai, demogrāfiskās situācijas uzlabošanai, Nacionālā attīstības plāna izstrādi, sabiedrības saliedēšanu un valsts konkurētspējas veicināšanu, Latvijas paveikto ceļā uz eiro ieviešanu.

Klāstot par šogad paveicamajiem darbiem, valdības vadītājs informē, ka valdības prioritātes ekonomikā būs jaunu darbavietu radīšana, paralēli turpinot darbu pie uzņēmējdarbības vides sakārtošanas un investīciju piesaistes.

Konkurētspējas veicināšanas ziņā viņš min, ka šogad ir veicami vairāki izšķiroši soļi tās stiprināšanai, piemēram, ir jāveic visi nepieciešamie priekšdarbi veiksmīgai Nacionālajā attīstības plānā definēto pasākumu īstenošanai, kas sāksies jau 2014.gadā. Tāpat valdība turpinās darbu pie valsts kapitālsabiedrību pārvaldības sakārtošanas, izglītības reformas un turpinās pilnveidot nodokļu sistēmu.

Valdība šogad arī turpinās nabadzības mazināšanas pasākumu īstenošanu, tādējādi nodrošinot, ka valsts ekonomikas izaugsmi savā dzīvē jūt pēc iespējas plašāks valsts iedzīvotāju loks.

"Šāds Latvijas attīstības kurss nodrošinās, ka, konsekventi to īstenojot, spēsim sasniegt pozitīvus un ilgtspējīgus rezultātus, kurus sajutīs ikviens no mums," teikts premjera ziņojumā.

Kā viens no šā gada svarīgākajiem nacionālās kultūras notikumiem ir minēts XXV Vispārējie latviešu Dziesmu un XV Deju svētki, kam gatavojas vairāk nekā trīs tūkstoši māksliniecisko kolektīvu - kopumā 90 000 dalībnieku. "Latvijas kā nacionālas valsts izaugsmes ceļā 2013.gada svētkiem būs īpaša loma - tie ieskandinās Latvijas ceļu uz tās neatkarības simtgades svinībām 2018.gadā, kad notiks nākamie Dziesmu un deju svētki," norāda premjers.

Ziņojumā premjers arī izklāsta nesenas sarunas par Eiropas Savienības daudzgadu budžetu un norāda, ka, neskatoties uz to, ka pirmo reizi vēsturē Eiropas Savienības daudzgadu budžets ir samazināts salīdzinājumā ar iepriekšējo periodu, Latvijai ir izdevies panākt labus nosacījumus visās būtiskākajās sarunu pozīcijās.

Jau ziņots, ka Dombrovskis gada sākumā izdeva rezolūciju, kurā nozaru ministrijām un premjeram pakļauto iestāžu vadītājiem uzdeva sagatavot informāciju par nozarē paveikto 2012.gadā.

Vispirms ziņojums tiks skatīts rīt, 19.februārī, valdības sēdē, bet pēc tam Dombrovskis ar to uzstāsies Saeimā.

Pēc tam, kad nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) uzstāja uz ministru darba izvērtējumu, koalīcija vienojās, ka šis izvērtējums būs valdības sagatavotais gadskārtējais ziņojums Saeimai. Dienu pirms valdības sēdes šo ziņojumu izskatīs arī koalīcijas padomes sēdē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!