Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) uzsvēris, ka nākamā gada budžeta projektā, atšķirībā no sākotnējās situācijas, augstākajai izglītībai un zinātnei atrasti papildus gandrīz deviņi miljoni latu, informē premjera preses sekretāre Līga Krapāne.

Premjers norādījis, ka zinātnes bāzes finansējums nodrošināts 93% apmērā no šī gada līmeņa apstākļos, kad atsevišķām citu ministriju pozīcijām atlikušā finansējuma apjoms veido teju trešo vai pat piekto daļu no esošā. Viņš arī uzsvēris, ka augstākajai izglītībai un zinātnei nodrošināta iespēja jau tagad un nākotnē uz konkurences pamata vēl nebijušā apjomā saņemt ES struktūrfondu līdzekļus.

Dombrovskis rosina augstākajā izglītībā iesaistītos, īpaši studentus sekot līdzi tam, kā katrā augstskolā tiek nodrošināta studiju kvalitāte, vienlaikus aicinot racionālāk un efektīvāk izmantot pieejamo finansējumu. "Svarīgi, lai galvenais kritērijs finanšu izlietojumam būtu kvalitāte, par kuru, diemžēl, viedokļi dalās. Arī studentiem savās augstskolās būtu jāprasa studiju kvalitāte, lai tādējādi stiprinātu izpratni par izglītības un zinātnes nozīmīgumu," norādījis Dombrovskis.

Premjers arī atzīmējis, ka papildus valsts budžetā plānotajām finansējumam augstākajai izglītībai ir pieejams nozīmīgs ES struktūrfondu finansējums 89,9 miljonu latu apjomā, kuram ir nodrošināts valsts budžeta līdzfinansējums pilnā apmērā, kā arī nodrošināti avansa maksājumi projektu īstenošanai.

Jau vēstīts, ka nākamā gada budžeta projektā augstākajai izglītībai papildus iepriekš plānotajam piešķirti 5,9 miljoni latu, bet zinātnei 3 miljoni latu apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!